سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدل استنتاج فازی برای تحلیل خطر زلزله

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,072

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM02_060

Index date: 2 July 2006

مدل استنتاج فازی برای تحلیل خطر زلزله abstract

منطق فازی، از جمله تئوریهای مطرح شده در سالهای اخیر است که توانایی آن در کار با عدم قطعیتها، باعث برتری این تئوری در مدل کردن پدیده های طبیعی شده است. چرا که پدیده های طبیعی به دلیل حضور پارامترهای متعددی که اغلب شناخت کاملی نسبت به آنها وجود ندارد همواره دارای عدم قطعیتهای زیادی هستند. حضور پارامترهای متعدد که هنوز دانش بشری در تعیین دقیق آنها به تکامل نرسیده و از سوی دیگر روشهای تحلیل و محاسبه نیز از دقت کافی برخوردار نیست باعث شده است تا محاسبات زمین لرزه چه در مرحله تحلیل خطر، و چه در مراحل تحلیل سازه و برآورد ریسک دارای عدم قطعیتهای بسیار زیادی باشد. لذا عدم قطعیتها از اولین گام محاسبه وارد نتایج می شوند و در مرحله نهایی با حجم بزرگی از منابع عدم قطعیت روبرو خواهیم بود که قابل محاسبه و وزن دهی نیستند. در مقاله حاضر ابتدا پس از معرفی روشهای مختلف تحلیل خطر زمین لرزه، نگاهی اجمالی به منابع عدم قطعیت در تحلیل خطر می اندازیم. مبحث عدم قطعیت به صورت بسیار مختصر بحث شده و فقط تعریفی از هر نوع عدم قطعیت ارائه گردیده است. در ادامه تئوری منطق فازی و موتورهای استنتاج فازی که در بخش بعدی به صورت کاربردی از آن استفاده شده است معرفی می گردد. در ادامه معرفی نحوه مدل سازی موتور استنتاج فازی برای دو رهیافت احتمالاتی و تعیینی تحلیل خطر زمین لرزه ارائه شده و در قسمت بعدی به مقایسه نتایج حاصل از تحلیل خطر با روشهای معمول و نیز مدل فازی می پردازیم. لازم به ذکر است برای بررسی و مقایسه نتایج از منطقه بم و شهر بم استفاده شده و با فرض یک روز قبل از زمین لرزه تحلیلها انجام پذیرفته است تا بتوانیم با واقعیت (زمین لرزه پنجم دی ماه 1382 شهر بم) مقایسه کنیم. نتایج حاصل نشان می دهد که مدلهای استنتاج فازی قدرت بسیار زیادی در تحلیل خطر زلزله مخصوصا در مناطق با لرزه خیزی ثبت شده بسیار کم دارند اما نظر فرد خبره (متخصص) در نتایج نهایی تاثیر زیادی دارد. از آنجا که تحلیل خطر زمین لرزه، پایه و اساس تمام برنامه ریزی های مهندسی و اقتصادی است، لذا استفاده از روش موتور استنتاج فازی که بتواند با سرعت ودقت مناسبی تحلیل خطر را انجام داده و نتایج قابل اعتمادی ارائه نماید، می تواند بسیاری از مشکلات پیش روی برنامه ریزان اقتصادی، بیمه ای و ... را کاهش دهد که مسلما مدل استنتاج فازی، با سرعت و انعطاف پذیری بالا چنین نتیجه ای را خواهد داشت.

مدل استنتاج فازی برای تحلیل خطر زلزله Keywords:

مدل استنتاج فازی برای تحلیل خطر زلزله authors

مهدی وجودی

کارشناس ارشد مهندسی زلزله، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

مهدی زارع

استادیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

اسدالله نورزاد

استادیار دانشکده فنی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
لی وانگ، سیستم های فازی و کنترل فازی، ترجمه محمد ...
Behrooz Tavakoli, Prediction of Strong Ground Motion and Hazard Uncertainties, ...
Ragnar SIGBJORNS SON, Uncertainty analysis of strong ground motion, 13th ...
Sibylle Steimen, et al, Uncertainty in Earthquake Scenarios, 13th WCEE, ...
Nitzan Rabinowitz, Torild Van Eck, A note on the fuzzy ...
Y.K Wen and et al, Uncertainty Modeling in Earthquake Engineering, ...
R. Kruse, J. Gebhardt, F. Klawonn, Foundations of Fuzzy systems, ...
S eismotectonic, Seismicity and Seismic Hazard Analysis Investigation On Bam ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدل استنتاج فازی برای تحلیل خطر زلزله" توسط مهدی وجودی، کارشناس ارشد مهندسی زلزله، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله؛ مهدی زارع، استادیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله؛ اسدالله نورزاد، استادیار دانشکده فنی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تحلیل خطر زمین لرزه، منطق فازی، عدم قطعیت، رهیافت احتمالاتی، رهیافت تعیینی هستند. این مقاله در تاریخ 11 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6072 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که منطق فازی، از جمله تئوریهای مطرح شده در سالهای اخیر است که توانایی آن در کار با عدم قطعیتها، باعث برتری این تئوری در مدل کردن پدیده های طبیعی شده است. چرا که پدیده های طبیعی به دلیل حضور پارامترهای متعددی که اغلب شناخت کاملی نسبت به آنها وجود ندارد همواره دارای عدم قطعیتهای زیادی هستند. حضور پارامترهای متعدد که ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله و منطق فازی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مدل استنتاج فازی برای تحلیل خطر زلزله با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.