سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه اثر اقلیمی جزیره گرمایی تهران

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,992

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCCC03_013

Index date: 4 July 2006

مطالعه اثر اقلیمی جزیره گرمایی تهران abstract

توسعه شهرنشینی و فعالیتهای صنعتی منجر به تغییرات چشمگیری در مشخصات فیزیکی سطح زمین، افزایش بودجه انرژی گرمایی آزاد شده و آلودگی هوا شده است و در نتیجه سبب تغییر اقلیم محلی در شهرهای بزرگ و صنعتی گردیده است. برای بررسی این منظور در کلان شهر تهران، رکوردهای هواشناسی ایستگاه های سینوپتیکی مهرآباد (تهران) و قزوین در طی یک دوره 41 ساله مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته اند. دلیل انتخاب این دو ایستگاه سابقه ثبت رکوردهای طولانی تر نسبت به سایر ایستگاه های موجود می باشد. نتایج حاصله از مطالعه داده های هواشناختی دو ایستگاه مذکور، حاکی از تغییرات بعضی از کمیتها، در طی دوره 1959 تا 1999 می باشد. میانگین سالیانه دماهای سه ساعت به سه ساعت تهران، روند افزایشی را در اکثر ساعات نشان می دهد. بطوریکه بیشترین افزایش در دمای کمینه مشاهده شده که مقدار این افزایش 0/684 درجه سلسیوس در هر دهه بوده ولی این روند افزایش در قزوین مشاهده نمی شود که این به دلیل اثر جزیره گرمایی تهران می باشد. برای میانگین سالیانه دمای بیشینه در طی این دوره روند افزایشی 0/032 درجه در یک دهه مشاهد می شود که در مقایسه با روند افزایشی دمای کمینه ناچیز میباشد . همچنین برای میانگین سالیانه دمای تر بیشینه مقدار افزایش در ساعت صفر گرینویچ به اندازه 0/653 درجه دریک دهه مشاهده می شود. دمای کمینه در تهران بیشترین روند افزایشی را در فصل پاییز (به اندازه 0/881 درجه در هر دهه) و کمترین مقدار را در فصل زمستان (به اندازه 0/539 درجه در هر دهه) در پریود 1959-1999 دارا میباشد. یکی از عوامل مهمی که سبب افزایش شدت اثر جزیره گرمایی و در نتیجه تغییر اقلیم محلی در کلان شهرها گردیده، رشد جمعیت می باشد. تحقیقات گسترده ای در خصوص همبستگی بین شدت جزیره گرمایی با جمعیت صورت گرفته و نتایج آنها نشان دهنده وجود یک رابطه لگاریتمی است. و برای تهران در طی دوره 41 ساله رابطه بین اختلاف میانگین پنج ساله دمای کمینه تهران از قزوین [min(دلتاT) ] با اختلاف با جمعیت (pop) آنها بصورت زیر می باشد: [فرمولها در متن اصلی]

مطالعه اثر اقلیمی جزیره گرمایی تهران Keywords:

مطالعه اثر اقلیمی جزیره گرمایی تهران authors

عباسعلی علی اکبری بیدختی

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

عباس رنجبرسعادت آبادی

سازمان هواشناسی کشور - مرکز پیش بینی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ررانه 0 _ 1955 19G5 _ 1995 25 ...
., , IChangrorn, .S. A., Jr., Ed, ,. 1981: METROMEX: ...
_ _ _ g95: Human Impacts on _ _ ، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه اثر اقلیمی جزیره گرمایی تهران" توسط عباسعلی علی اکبری بیدختی، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران؛ عباس رنجبرسعادت آبادی، سازمان هواشناسی کشور - مرکز پیش بینی نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم محلی ، جزیره گرمایی ، شدت جزیره گرمایی ، تهران هستند. این مقاله در تاریخ 13 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3992 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توسعه شهرنشینی و فعالیتهای صنعتی منجر به تغییرات چشمگیری در مشخصات فیزیکی سطح زمین، افزایش بودجه انرژی گرمایی آزاد شده و آلودگی هوا شده است و در نتیجه سبب تغییر اقلیم محلی در شهرهای بزرگ و صنعتی گردیده است. برای بررسی این منظور در کلان شهر تهران، رکوردهای هواشناسی ایستگاه های سینوپتیکی مهرآباد (تهران) و قزوین در طی یک دوره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه اثر اقلیمی جزیره گرمایی تهران با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.