تبیین مبانی و راهبردهای شهر هوشمند با رویکرد پایداری در حوزه مدیریت بحران (نمونه موردی؛ کلانشهر تهران)
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 475
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
- شهرداری ها > شهر هوشمند
- شهرداری ها > مدیریت شهری
- شهرداری ها > مدیریت بحران شهری
- مدیریت بحران > مدیریت بحران
Export:
Document National Code:
JR_DPMK-11-3_003
Index date: 30 August 2021
تبیین مبانی و راهبردهای شهر هوشمند با رویکرد پایداری در حوزه مدیریت بحران (نمونه موردی؛ کلانشهر تهران) abstract
زمینه و هدف: امروزه شهرهای بزرگ با مسائل و چالشهای عدیدهای از جنبه پایداری مواجه میباشند که این موضوع، در مواقع بحرانی و مدیریت پایدار بحران، تبعات منفی بسیاری را به همراه دارد. این مسائل شامل بلایای طبیعی بهویژه زلزله، سیل، طوفان و نیز چالشهای انسان ساخت مانند اختلالات ترافیکی، زیست محیطی و امنیتی میگردد. کلانشهر تهران با مسائل متعددی در حوزه بلایای طبیعی بهویژه زلزله و نیز مسائل ترافیکی، آب و پسماند و انرژی مواجه است که پایداری آن را تهدید مینماید. در این راستا ایده شهر هوشمند میتواند با برنامهای جامع به عنوان الزامی بی بدیل و کارآمد، برای پایداری شهرها بهویژه در مواقع بحرانی بکار گرفته شود. از این رو هدف این پژوش، بازشناسی راهبردهای شهر هوشمند از منظر پایداری با تاکید بر مسائل مدیریت بحران میباشد.
روش: این مقاله با روش تحقیق توصیفی و تحلیل محتوای متون و استدلال منطقی و با استفاده از شیوههای مطالعات اسنادی و کتابخانهای انجام میگردد.
یافته ها: رویکرد شهر هوشمند پایدار با مدیریت شهری هوشمند و هوشمندسازی فرآیندها، مزایایی همچون تسریع مدیریت مسائل و خدمات رسانی، یکپارچه سازی تصمیمات و اقدامات مسئولین و مردم، شفافیت و نظارت و کنترل تخلفات، کاستن از سفرهای غیرضروری، صرفه جویی در مصرف انرژی را به همراه دارد. شهر هوشمند با استفاده از برنامه جامع و زیرساختهای فن آوری های نوین، نقش مهمی در حل مسائل شهری به همراه چالشها و تهدیدهای مربوط به امنیت و حریم فضای مجازی دارد. کلانشهر تهران با داشتن مسائل مهمی همچون ترافیک، زلزله و آلودگی هوا بستر و زمینه مناسبی برای توسعه شهر هوشمند دارد.
نتیجه گیری: شهر هوشمند با بهرهمندی از زیرساخت های فن آوری های نوین، شهروندان هوشمند، زندگی هوشمند، اقتصاد هوشمند، دولت هوشمند و محیط هوشمند میتواند پایداری شهرها را ارتقاء دهد. بررسی تجارب موفق جهانی به ویژه در شهرهای پیتسبورگ، تویوتا و سئول نشان میدهد که مسائل ترافیکی، خدمات شهری، زیست محیطی و انرژی را میتوان با قابلیت شهر هوشمند حل نمود. کاربست این تجارب در کلانشهر تهران در مدیریت بحران ناشی از بلایای طبیعی و مسائل انسان ساخت به ویژه زلزله، ترافیک، آلودگی هوا با مدنظر قرار دادن ملاحظات پایداری و مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و امنیت فضای مجازی و ملاحظات فرهنگ ایرانی-اسلامی میتواند به توسعه پایدار کلانشهر تهران منتهی گردد.
تبیین مبانی و راهبردهای شهر هوشمند با رویکرد پایداری در حوزه مدیریت بحران (نمونه موردی؛ کلانشهر تهران) Keywords:
تبیین مبانی و راهبردهای شهر هوشمند با رویکرد پایداری در حوزه مدیریت بحران (نمونه موردی؛ کلانشهر تهران) authors
اصغر مولائی
Assistance Professor at Islamic art Tabriz University, iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :