ایجاد فضای سبزدر مراکز بزرگ شهری با استفاده از فاضلاب آن ها وراهکارهای کاربردی برای حل مشکلات احداث تصفیه خانه (طرح موردی برای دانشگاه تربیت معلم سبزوار)

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 169

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SNCHC02_049

تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1400

Abstract:

تامین آب فضای سبز در منطقه ی مانند سبزوار که بارندگی سالیانه ۱۸۵.۰۳ میلیمتراست از اهمیت بسزاییبرخوردار است. در این میان استفاده ی بهینه از فاضلاب مراکز بزرگی نظیر دانشگاه برای این مهم مورد توجهقرار گرفته است. استفاده از فاضلاب شهری که زمانی به عنوان یک منبع آلودگی تلقی می گردید .هم اکنون بهعنوان منبعی سرشار از عناصر کودی مورد نیاز گیاهان،از سابقه ی طولانی برخوردار است.فاضلاب دانشگاه در وضیعت کنونی با خروجی ۸ لیتر در ثانیه به هدر می رود که می توان با مدیریتصحیح این ثروت از دست رفته را به چرخه وارد کرد و جلوی هزینه آبیاری فضای سبز به وسیله آب چاه راگرفت و همچنین از آلودگی های آب زیر زمینی و خاکی که به وسیله ی فاضلاب بوجود می آید جلوگیری بعملآورد. با در نظر گرفتن مواد آلی و معدنی که در فاضلاب موجود است و کودهایی که به صورت رایگان در اختیارداریم می توانیم شاهد تفاوت معنی داری در مورد رشد درختان باشیم که طبق بررسی های انجام شده آبیاریفضای سبز بوسیله فاضلاب در مقایسه با آب چاه تفاوت هایی هم در رشد و هم در کیفیت خصوصیات فیزیکیخاک مثل : افزایش ظرفیت زراعی، پایداری خاکدانه ها ،سرعت نفوذ پذیری، افزایش مواد آلی ومعدنی، افزایش جذب آب و...را نشان می دهد. وضع موجود فضای سبز دانشگاه هم از نظر وسعت و هم از نظر کیفیت گونه هایدرختی بکار رفته در حد راضی کننده ای نیست که می توان نبود آب را به عنوان مشکل اصلی و جدی در اینراستا قلمداد کرد. با توجه به مزایای فضای سبز در همه جا علی الخصوص در منطقه گرم و خشک سبزوار کهمی تواند جلوی گرد وغبار حاصل از باد رابگیرد، ودرتلطیف محیط اطراف ، زیبایی مناظر، ارتقای ارزشاکولوژیکی و ... موثر باشدکه اهمیت ارزش آب،استفاده ی بهینه ازفاضلاب و در نتیجه ی آن ارزش توسعه یفضای سبز اهمیت بیشتری می یابدکه باید در جهت انجام ان حداکثر جدیت را بکار برد.بو نخستین مشکل در هنگام ایجاد تاسیسات تصفیه فاضلاب با سیستم لجن فعال است. در خلال چند سالگذشته کنترل بو یکی از مشکلات اساسی در طرح و بهره برداری تاسیسات جمع آوری تصفیه و دفع فاضلاببا سیستم لجن فعال بوده است.بوی فاضلاب شهری معمولا از گازهای حاصل از تجزیه مواد آلی یا مواد افزودهشده به فاضلاب ناشی می شود.که برای رفع بو حاصل از فاضلاب می توان با استفاده از سیستم های خنثیکننده مانند اکسیژن فعال (اوزن) و اقدامات پیشگیرانه اشاره کرد.

Keywords:

فاضلاب , دانشگاه تربیت معلم سبزوار , فضای سبز , کنترل بو , احداث تصفیه خانه

Authors

سیدابوالفضل حسینی

استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه تربیت معلم سبزوار

یاسر غلامی

دانشجوی زیست شناسی دانشگاه تربیت معلم سبزوار

مهدی زارعی سردرود

دانشجوی مهندسی محیط زیست دانشگاه تربیت معلم سبزوار