تاثیر هندسه پین ابزار روی خواص مکانیکی وتوزیع نانوذرات تقویت کننده در کامپوزیت AA۷۰۷۵/CuFe۲O۴ تولید شده به روش اصطکاکی اغتشاشی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 179

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICME17_032

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

Abstract:

در این مقاله ابتدا نانوذرات فریت مس با استفاده از روشهای شیمیایی ساخته شدند و خواص آنها با استفاده از آنالیزهای مختلف مثل میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) ، الگوی پراش پرتو (XRD) x و طیف سنجی جذب مادون قرمز ( IR) ، مورد بررسی قرار گرفت تا از خواص آنها اطمینان حاصل شود و در مراحل بعدی مشکلی ایجاد نشود. در مرحله بعدی ابزار از جنس فولاد ابزار گرمکار با پین های مختلف شامل مثلثی، مربعی و استوانه ای طراحی و ساخته شدند و سپس عملیات حرارتی شدند. سپس با استفاده از این ابزارها و فرایند اصطکاکی اغتشاشی و آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵ با ضخامت ۶ میلیمتر به عنوان فلز پایه و نانوذرات ساخته شده به عنوان ذرات تقویت کننده کامپوزیت ساخته شد و خواص مکانیکی کامپوزیت ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در این آلیاژ استفاده از ابزار با پین مربعی به دلیل توزیع یکنواخت تر نانوذرات میکروسختی بهتر و بالاتری را ارائه میدهد و توزیع میکروسختی نیز بهبود پیدا میکند. همچنین بیشترین استحکام کششی نهایی ، الانگیشن و چقرمگی در کامپوزیت ساخته شده با پین استوانه ای مشاهده شد.

Keywords:

کامپوزیت پایه فلزی-نانوذرات تقویت کننده-فرایند اصطکاکی اغتشاشی

Authors

محسن حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

حمیدرضا رضایی آشتیانی

دانشیار گروه مکانیک، دانشکده مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

داوود قنبری

استادیار گروه علوم پایه، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران