اثرات تراکم گیاه و تنش خشکی بر عملکرد و توانایی های رقابتی یونجه (.Medicago sativa L) و بروموس تومنتلوس (.Bromus tomentellus Boiss)
Publish place: Iranian Journal of Applied Ecology Isfahan University Of Technology، Vol: 4، Issue: 14
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 313
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAE-4-14_003
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1400
Abstract:
به منظور بررسی اثرات تراکم گیاهی و تنش خشکی بر عملکرد یونجه و بروموس تومنتلوس، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۱۳۹۲ به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی و در چهار تکرار اجرا شد. ۱۸ تیمار شامل ۳ ترکیب کشت به صورت خالص و مخلوط، دو سطح تراکم گیاهی و سه سطح آبیاری اعمال گردید. نتایج نشان داد که کشت خالص یونجه نسبت به کشت مخلوط و کشت مخلوط نسبت به کشت خالص بروموس دارای عملکرد کل بالاتری است. شاخص نسبت برابری زمین (LER) در تمامی تیمارهای کشت مخلوط کمتر از یک به دست آمد که نشان دهنده وجود رقابت بین گونه ای در کشت مخلوط بود. میزان عملکرد و تولید زیست توده به ازای پایه با افزایش تراکم و افزایش رقابت و هم چنین با افزایش تنش خشکی و کاهش منبع رطوبت کاهش یافت. مقایسه وزن ماده خشک عملکرد بالای سطح و پایین سطح نشان داد که یونجه بیشتر به رقابت درون گونه ای حساس است تا رقابت برون گونه ای و عملکرد بروموس بیشتر به وسیله رقابت بین گونه ای اعمال شده توسط یونجه محدود می شود تا رقابت درون گونه ای. شاخص شدت رقابت نسبی در تمامی تیمارها برای بروموس مثبت و برای یونجه منفی به دست آمد که نشان دهنده توان رقابتی بیشتر یونجه نسبت به بروموس در کشت مخلوط بود.
Keywords:
Bromus tomentellus , Intra-specific competition , Inter-specific competition , Medicago sativa , Mixed cropping , Mono-cropping. , بروموس تومنتلوس , رقابت درون گونه ای , رقابت برون گونه ای , کشت خالص , کشت مخلوط , یونجه
Authors
سوسن براتی
Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
مهدی بصیری
Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
محمدرضا وهابی
Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
محمدرضا مصدقی
Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
مصطفی ترکش
Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :