سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مزایای شیوه آموزش سنتی معماری ایران در دوره اسلامی

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,649

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIAU01_008

Index date: 23 December 2011

مزایای شیوه آموزش سنتی معماری ایران در دوره اسلامی abstract

این مقاله با نگاهی به شیوههای آموزش سنتی معماران در ایران به بررسی و تحلیل مزایای اینشیوه آموزشی میپردازد. شاهکارهای معماری ایران که موجبات حیرت و تحسین جهانیان را باعثشدهاند، به دست توانای معمارانی ساخته شدهاند که صاحبان دانش و فن ساخت و ساز بودند و علاوهبر آن در سایر علوم زمان نیز دستی داشته و گنجینه ای از علوم و فنون زمان را در سینه فراخ خود جایداده بودند.بی شک عوامل متعددی دست در دست هم داده بود تا چنین افراد جامع العلومی تربیت شوند، اما دراین میان میتوان شیوهای را که این معماران در آن آموزش دیدهاند به عنوان یکی از مهمترین عوامل تلقینمود. نظام سنتی آموزش معماری در ایران بر پایهی رابطهی مستقیم استاد و شاگردی بود و فرد متعلم سالهاوردستی استادی را انجام می داد و از گنجینه علوم نهفته در سینه استاد بهرهمند میگشت. در شیوه آموزشسنتی، نحوه انتخاب شاگرد، منش شاگرد و استاد و رعایت اخلاق حرفهای، آشنایی با دورنمای حرفهای درابتدای دوره آموزشی، آموزش گام به گام، حضور استاد در تمام مراحل آموزش و یادگیری، سنجش آغازین،ارزشیابی تکوینی، ارزشیابی بر اساس هدفهای رفتاری، آموزش به شیوه کارگاهی و مدل یادگیریآموزه های معماری، آموزش مسائل اجتماعی و فرهنگی و یا به عبارت بهتر جامعه شناسی معمارانه ویادگیری تأثیر اقلیم بر معماری در محیط به طور ملموس هر کدام مزایایی بودند که موجب میشد شاگردمعمار آموزه هایش را به بهترین شکل درک نموده و این آموزه ها در وجودش نهادینه شوند.

مزایای شیوه آموزش سنتی معماری ایران در دوره اسلامی Keywords:

مزایای شیوه آموزش سنتی معماری ایران در دوره اسلامی authors

محمدرضا پاکدل فرد

دانشجوی دوره دکتری معماری اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تح

وحیده جمیری

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ ابیلی، خدایار. (1375). ارزشیابی طرحها و برنامه‌های آموزشی برای ...
_ ادیب زاده، بهمن. (1384). اسماء و آموزش معماری (بنیانگذاری ...
_ اردلان، نادر و لاله بختیار. (1380). حس وحدت (سنت ...
_ اکرمی، غلامرضا. (1384). بررسی و مقایسه آموزش معماری منطبق ...
_ بهپور، باوند.(1384). الگوهای مورد استفاده در طراحی معماری و ...
حاجیان، محمدرضا. (1376). شیوه های سنتی آموزش معماری، مجله معماری ...
خانمحمدی، علی اکبر. (1371). فتوت نامه بنایان، مجله صفه، شماره ...
_ سیف. علی اکبر. (1379). روانشناسی پرورشی: روانشناسی یادگیری و ...
_ سیف، علی اکبر.(1383). اندازه‌گیری، سنجش و ازشیابی آموزشی (ویرایش ...
_ غرابی، سهیلا. 1384). نقش معماران در دوران اسلامی _ ...
_ فتحی آذر، اسکندر. (1382). روش‌ها و فنون تدریس. تبریز: ... [مقاله ژورنالی]
_ ندیمی، هادی. (1374). آئین جوانمردان و طریقت معماران (سیری ...
_ نقی زاده، محمد. (1384). رابطه فضای فکری و آموزش ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مزایای شیوه آموزش سنتی معماری ایران در دوره اسلامی" توسط محمدرضا پاکدل فرد، دانشجوی دوره دکتری معماری اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تح؛ وحیده جمیری، کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه تبریز نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آموزش معماری، معماری اسلامی، نظام استاد شاگردی هستند. این مقاله در تاریخ 2 دی 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3649 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این مقاله با نگاهی به شیوههای آموزش سنتی معماران در ایران به بررسی و تحلیل مزایای اینشیوه آموزشی میپردازد. شاهکارهای معماری ایران که موجبات حیرت و تحسین جهانیان را باعثشدهاند، به دست توانای معمارانی ساخته شدهاند که صاحبان دانش و فن ساخت و ساز بودند و علاوهبر آن در سایر علوم زمان نیز دستی داشته و گنجینه ای از علوم ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مزایای شیوه آموزش سنتی معماری ایران در دوره اسلامی با 20 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.