بررسی میزان جذب فسفر و بازده زراعی کود شیمیایی فسفر همراه با کاربرد باکتری های محرک رشد گیاه در زراعت جو

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,124

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_266

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر کارایی باکتری های محرک رشد گیاه به همراه مقادیر مختلف فسفر در مزرعه مرکز تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی کرج به اجرا در آمد. آزمایش به صورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید. فاکتور اصلی شامل کود شیمیایی سوپرفسفات تریپل در چهار سطح ( 0= P2=75, P1=50, P0 و P3=100 کیلوگرم در هکتار ) و فاکتورهای فرعی شامل باکتریهای Pseudomonas fluorescense در دو سطح (کاربرد و عدم کاربرد) و Azospirillum lipoferum در دو سطح (کاربرد و عدم کاربرد) بود. نتایج این بررسی نشان داد که غلظت و عملکرد فسفر دانه و عملکرد دانه با افزایش مصرف فسفر ، افزایش می یابد، همچنین باکتری ها نیز در افزایش فسفر جذبی گیاه و عملکرد گیاه نقش ایفا می کنند. بیشترین عملکرد دانه ( 10900 کیلوگرم در هکتار ) و عملکرد فسفر دانه ( 94 / 34 کیلوگرم در هکتار) در تیمار کاربرد همزمان باکتری ها همراه با 100 کیلوگرم فسفر در هکتار مشاهده شد . همچنین بازده زراعی فسفر با افزایش مصرف فسفر کاهش می یابد که البته کاربرد باکتری ها می توانند مانع کاهش کارایی مصرف فسفر شده و با افزایش مصرف فسفر ، بازده زراعی را افزایش دهد. نتایج فوق نشان می دهد که باکتری ها با کمک به افزایش جذب عناصر و با افزایش کارایی زراعی کود فسفر، موجبات افزایش جذب عناصر توسط گیاه ودر نهایت افزایش عملکرد دانه را فراهم می نمایند

Keywords:

بازده زراعی فسفر , غلظت و عملکرد فسفر دانه

Authors

سیداحمد افتخاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

فرهاد رجالی

عضوهیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Glick, B. R. 1995. The enhancement of plant growth by ...
  • Johnson, J. W. and R. E. Wilrinso. 1992.Wheat growth response ...
  • Kloepper, J. W. and Schroth, M. N. 1978. Plant Growth ...
  • نمایش کامل مراجع