طراحی و تبیین مدل ارزیابی عملکرد با رویکرد تلفیقی تحلیل پوششی داده ها، تحلیل عاملی و اوزان مشترک (مورد مطالعه: صنعت بیمه)
Publish place: Industrial Management Perspective، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 393
This Paper With 32 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_INDU-5-1_003
Index date: 5 November 2021
طراحی و تبیین مدل ارزیابی عملکرد با رویکرد تلفیقی تحلیل پوششی داده ها، تحلیل عاملی و اوزان مشترک (مورد مطالعه: صنعت بیمه) abstract
در عصر اطلاعات و محیط های بسیار متغیر و پیچیده داخلی و بین المللی، سازمان ها با چالش های بسیاری برای بهبود وضعیت و ارتقاء عملکرد مواجه هستند، در چنین شرایطی ارزیابی عملکردبرای سازمانها و صنایع از جمله صنعت بیمه، کاری بس دشوار خواهد بود. هدف اصلی این تحقیق ارائه مدلی بهبود یافته برای ارزیابی عملکرد و رتبه بندی شرکت های بیمه با بهره مندی از روش های نوین کیفی و کمی است. با توجه به خصوصیات رویکرد کارت امتیازی متوازن (BSC)، از این روش در تعیین شاخص ها و سنجه های یکپارچه ارزیابی عملکرد بهره برده می شود و برای تعیین جایگاه هر کدام از شرکت های بیمه در میان رقبا، از رویکرد برنامه ریزی ریاضی «تحلیل پوششی داده ها» (DEA) استفاده شده است. امتیاز این مطالعه نسبت به سایر مطالعات انتخاب روش تحلیل عاملی و تحلیل مولفه های اصلی(PCA) برای ایجاد استقلال بین شاخصها و کاهش مولفه های مورد بررسی و افزایش انعطاف مدل با دخالت اوزان تصمیم گیرندگان به روش آرمانی است. قدرت تفکیک پذیری و رتبه بندی نهایی حاصل از مدل اعتبار نتایج را میان تصمیم گیرندگان افزایش داد، چنانکه پس از تجزیه و تحلیل، رتبه ۱ به شرکت بیمه ۱ اختصاص یافت و شرکت های بیمه ۶ و ۱۲ در رتبه دوم و سوم قرار گرفتند.
طراحی و تبیین مدل ارزیابی عملکرد با رویکرد تلفیقی تحلیل پوششی داده ها، تحلیل عاملی و اوزان مشترک (مورد مطالعه: صنعت بیمه) Keywords:
ارزیابی عملکرد , تحلیل پوششی داده ها , کارت امتیازی متوازن (BSC) , تحلیل مولفه های اصلی (PCA) , تحلیل عاملی (FA)
طراحی و تبیین مدل ارزیابی عملکرد با رویکرد تلفیقی تحلیل پوششی داده ها، تحلیل عاملی و اوزان مشترک (مورد مطالعه: صنعت بیمه) authors
مریم توکلی گلپایگانی
دانشجوی دکتری، دانشگاه شهید بهشتی.
اکبر عالم تبریز
استاد، دانشگاه شهید بهشتی.
مقصود امیری
استاد، دانشگاه علامه طباطبائی.
علیرضا موتمنی
دانشیار، دانشگاه شهید بهشتی.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :