سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی دوره بازگشت و ریسک تداوم خشکسالی با استفاده داده‌های بارندگی سالانه در ایستگاههای قدیمی ایران

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,066

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM02_010

Index date: 24 July 2006

ارزیابی دوره بازگشت و ریسک تداوم خشکسالی با استفاده داده‌های بارندگی سالانه در ایستگاههای قدیمی ایران abstract

برآورد دوره بازگشت و ریسک پدیده های پیچیده نظیر خشکسالی ازموضوعات مهم مطالعات منابع آب است. هدف از این مطالعه، ارزیابی دوره بازگشت و ریسک تداوم خشکسالی در ایستگاه های قدیمی ایران (واجد بیش از یکصد سال آمار بارندگی سالانه) می باشد. نگرش مطالعه بر موضوع دوره بازگشت و ریسک خشکسالی، برگرفته از روابط و تعاریف ارایه شده برای ارزیابی ریسک شکست سازه های هیدرولیک در مقابل سیلاب T – ساله در طول عمر پروژه (دوره برنامه ریزی) است. در تعیین دوره بازگشت و ریسک خشکسالی در ایستگاه های مورد بررسی مراحل زیر دنبال گردید : 1) با فرض استقلال و ایستایی سریهای زمانی بارندگی سالانه (که فرض تقریبا درستی است)، بهترین توزیع آماری قابل برازش از بین 14 تابع توزیع احتمال تعیین گردید، 2) مقادیر بارندگی در هفت سطح احتمال (یا آستانه) از 0/1 تا 0/7 (با گام 0/1) استخراج گردید، 3) با در نظر گرفتن بارندگی مربوط به هر یک از سطوح احتمال و کسر آن از مقادیر بارندگی سالانه، سالهای کمبودمشخص وتداوم های خشکسالی بازای سطوح احتمال مذکور در طول دوره خشکسالی تعیین گردید و 4) با استفاده از روابط مربوطه، دوره بازگشت و ریسک خشکسالی بازای سطوح مختلف احتمال خشکسالی و تداوم های مربوطه محاسبه گردید. نتایج این مطالعه بر اساس سری های زمانی بارندگی سالانه در چهار ایستگاه بوشهر، اصفهان، تهران و مشهد نشان داد :1) برای یک تداوم معین خشکسالی با افزایش احتمال وقوع خشکسالی ، دوره بازگشت کاهش می یابد، و چنانچه احتمال وقوع خشکسالی ثابت بماند، با افزایش تداوم، دوره بازگشت نیز افزایش می یابد، 2) در احتمال وقوع 30 درصد خشکسالی، ایستگاه اصفهان خشکسالیهای با تداوم شش ساله را با دوره بازگشت 2000 ساله وسایر ایستگاه ها، خشکسالیهای سه ساله را با دوره بازگشت 51 ساله تجربه می نمایند، 3) بازای یک احتمال معین وقوع خشکسالی ، با افزایش دوره برنامه ریزی، ریسک خشکسالی افزایش می یابد. بعنوان نمونه، مشخص گردید که بازای 50 درصد احتمال وقوع خشکسالی، ریسک خشکسالی در ایستگاه بوشهر و تهرن بیشتر از اصفهان و مشهد است.

ارزیابی دوره بازگشت و ریسک تداوم خشکسالی با استفاده داده‌های بارندگی سالانه در ایستگاههای قدیمی ایران Keywords:

ارزیابی دوره بازگشت و ریسک تداوم خشکسالی با استفاده داده‌های بارندگی سالانه در ایستگاههای قدیمی ایران authors

علی خلیلی

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

جواد بذرافشان

دانشجوی دکتری هواشناسی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Lloyd, E. H. (1970). "Return period in the presence of ...
Vogel, R. M. (1987). "Reliability indices for water supply systems", ...
Yevjevich, V. (1967). An objective approach to definition and investigation ...
Stedinger, J. R., Vogel, R. M., and Foufoula -Georgiou, E. ...
Yevjevich, V. (1972). "Stochastic processes in hydrology", Water Resour. Publications, ...
Schwager, S. J. (1983). "Run probabilities in sequences of Markov- ...
Feller, W. (1968). An introduction to probability theory and its ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی دوره بازگشت و ریسک تداوم خشکسالی با استفاده داده‌های بارندگی سالانه در ایستگاههای قدیمی ایران" توسط علی خلیلی، استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج؛ جواد بذرافشان، دانشجوی دکتری هواشناسی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کر نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس مدیریت منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خشکسالی, دوره بازگشت, ریسک, برنامه ریزی منابع آب, ایستگاههای قدیمی ایران هستند. این مقاله در تاریخ 2 مرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3066 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برآورد دوره بازگشت و ریسک پدیده های پیچیده نظیر خشکسالی ازموضوعات مهم مطالعات منابع آب است. هدف از این مطالعه، ارزیابی دوره بازگشت و ریسک تداوم خشکسالی در ایستگاه های قدیمی ایران (واجد بیش از یکصد سال آمار بارندگی سالانه) می باشد. نگرش مطالعه بر موضوع دوره بازگشت و ریسک خشکسالی، برگرفته از روابط و تعاریف ارایه شده برای ارزیابی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی دوره بازگشت و ریسک تداوم خشکسالی با استفاده داده‌های بارندگی سالانه در ایستگاههای قدیمی ایران با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.