اظهار نظر کارشناسی درباره: «طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار»
صاحب اثر: مرکز پژوهشهای مجلس
نوع محتوی: گزارش
Language: Persian
Document National Code: R-1331621
Publish: 7 December 2021
دسته بندی علمی:
View: 252
Pages: 21
Publish Year: 1400
This Report With 21 Page And PDF Format Ready To Download
اظهار نظر کارشناسی درباره: «طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار» abstract
طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار با ۶ ماده قصد دارد علاوه بر الزام وزارت امور اقتصادی و و دارایی به اعلامی کردن صدور برخی مجوزها (ماده (۱))، احکامی در جهت شفاف سازی قوانین ناظر به کسب وکار (ماده (۲)) و تسهیل و شفاف سازی تامین مالی تولید (ماده (۳)) به قانون بهبود محیط کسب وکار اضافه نماید و علاوه بر آنها، بازار خدمات حقوقی را نیز از انحصار خارج نماید (مواد (۴)، (۵) و (۶)).
از نظر مرکز پژوهش های مجلس، دلیل عدم تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار، ضعف قانون نیست، بلکه ضعف اراده اجرایی است؛ شاهد مثال آنکه با گذشت حدود ۱۴ سال از تصویب ماده (۷) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل وچهارم (۴۴) قانون اساسی، هنوز شرایط صدور همه مجوزهای کسب وکار نه شفاف شده و نه سهل شده است. هرچند با این رویکرد، مرکز پژوهش های مجلس طبعا با اصلاح مکرر این ماده موافق نیست (به خصوص که از آخرین اصلاح این ماده بهمن ماه ۱۳۹۹ هنوز مدت زمان چندانی نگذشته است و به ویژه در مورد احکام ماده (۱) طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار، اساسا نیازی به قانونگذاری نیست و دولت می تواند در حیطه اختیارات خود چنین برنامه ها و اصلاحاتی را اجرا کند و تصویب چنین ماده ای اختیار ویژه ای به هیئت مقررات زدایی و هیئت وزیران نمی دهد و قدرت و اختیار این مراجع را نسبت به وضعیت فعلی چندان افزایش نمی دهد. بنابراین اصلاح ماده (۱) در خصوص فرایند صدور مجوزها ضرورتی نداشته و در صورت ضرورت اصلاح نیز بهتر است از طریق ارائه لایحه از سوی دولت صورت پذیرد. مواد (۲) و (۳) نیز واجد ایرادات مهمی است که در صورت اصرار نمایندگان محترم به تصویب آن، لازم است برای اصلاح به کمیسیون بازگشته یا در صحن علنی مجلس اصلاحات پیشنهادی مرکز پژوهش ها اعمال گردد.
انحصارزدایی از سردفتری (ماده (۴)) با تصویب ماده (۱۵) طرح الزام به ثبت رسمی معاملات که به تصویب مجلس رسیده و شورای نگهبان نیز به ماده مذکور ایرادی وارد ننموده، تحصیل حاصل است اما دو ماده دیگر ناظر به انحصارزدایی از کسب وکارهای بازار خدمات حقوقی (وکالت و کارشناسی رسمی)، کاملا ضروری است و تصویب دو ماده (۵) و (۶) این طرح اکیدا توصیه می شود.
اظهار نظر کارشناسی درباره: «طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار» Keywords:
اظهار نظر کارشناسی درباره: «طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار» authors
مریم احمدیان
تهیه و تدوین
سیدامیر سیاح
تهیه و تدوین
موسی شهبازی غیاثی
ناظر علمی
پژمان اعلائی بروجنی
اظهارنظر کننده
محمد شکوری
اظهارنظر کننده
حسین محمدی احمدآبادی
اظهارنظر کننده