بررسی اثر تقویم زراعی بر پتانسیل بهره وری آب اقلیمی (PCWP) ذرت در دشت مغان
Publish place: Agricultural Crop Management، Vol: 23، Issue: 4
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 370
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCI-23-4_003
تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1400
Abstract:
چکیده پتانسیل بهرهوری آب اقلیمی (PCWP) شاخصی مهم برای کمی سازی اثربخشی عوامل ذاتی بر بهرهوری فیزیکی است. یکی از عوامل مهم موثر بر این شاخص تقویم زراعی است. با توجه به اهمیت زراعت ذرت و ضرورت ارتقای بهرهوری آب، شاخص PCWP برای هشت تقویم زراعی و پنج مزرعه ذرت در سال زراعی ۹۵-۱۳۹۴ بررسی شد. تقویمهای زراعی از منابع رسمی موجود و جلسات کارشناسی احصا شد. اجزایPCWP از مدل رشد فائو (عملکرد) و روش استاندارد پنمن- مانتیث- فائو (تبخیر- تعرق) تعیین شد. برای ذرت علوفهای میانگین PCWP در کشت دوم نسبت به کشت اول ۲۳ درصد افزایش داشت و از منظر ارتقای بهرهوری آب تقویمهای کشت دوم توصیه میشود. با وجود افزایش ۷/۱۳ درصدی PCWP در کشت دوم ذرت دانهای، استفاده از تقویمهای کشت اول توصیه میشود. با توجه به تغییرات بهرهوری آب (WP) و اجزای آن، تخصیص آب و برنامهریزی آبیاری بر مبنای ETc و متناسب با تقویم زراعی ضروری است. برای مقایسه و تحلیل درست در انتخاب تقویم زراعی، استفاده از WP بر مبنای ETc و عملکرد واقعی مناسب نبوده و لازم است از مقادیر PCWP بر مبنای پتانسیل تولید اقلیمی (CPP) در شرایط آبی (IPP) و ETc استفاده شود.
Keywords:
Authors
علی اکبر عزیزی
دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، گروه آبیاری و آبادانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران و محقق بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات
عبدالمجید لیاقت
استاد، آبیاری و زهکشی گروه آبیاری و آبادانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران.
مهدی شهابی فر
استادیار، موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
سید علیرضا سیدجلالی
استادیار موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :