تاثیر کاربرد کود هیومیک اسید، محلول پاشی برگی چای کمپوست و ورمی واش بر شاخص های رشد گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)
Publish place: Plant Process and Function، Vol: 5، Issue: 17
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 287
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-5-17_019
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1400
Abstract:
تجزیه و تحلیل رشد، روش کاربردی و با ارزش در بررسی کمی رشد، نمو و تولید گیاهان زراعی به شمار می رود. به منظور بررسی تاثیر کاربرد کود هیومیک اسید گرانول و محلول پاشی برگی ورمی واش و چای کمپوست بر شاخص های رشد گلرنگ، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان در سال ۱۳۹۲ انجام شد. تیمارها شامل کاربرد خاکی هیومیک اسید (صفر، ۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار) به عنوان عامل اول و محلول پاشی (آب مقطر به عنوان شاهد، ورمی واش ۱:۱۰، ورمی واش ۱:۲۰ و چای کمپوست) به عنوان عامل دوم بود. بیش ترین میزان شاخص سطح برگ (۹۶/۱)، سرعت رشد محصول (۸۵/۲۶ گرم بر متر مربع بر روز)، وزن خشک کل (۱۲۳۲ گرم بر متر مربع)، سرعت جذب خالص (۹۴/۱۲ گرم بر متر مربع برگ بر روز) و سرعت رشد نسبی (۱۳/۰ گرم بر گرم بر روز) از تیمار ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار هیومیک اسید و کم ترین میزان این صفات بهترتیب (۲۹/۱، ۸۱/۱۵ گرم بر متر مربع بر روز، ۶۷۱ گرم بر متر مربع، ۹۸/۸ گرم بر متر مربع برگ بر روز و ۱۰۸/۰ گرم بر گرم بر روز) از تیمار شاهد به دست آمد. هم چنین در بین تیمارهای محلولپاشی، محلول پاشی چای کمپوست باعث افزایش شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول، ماده خشک کل، سرعت فتوسنتز خالص و سرعت رشد نسبی شد. در مجموع کاربرد کود زیستی هیومیک اسید به میزان ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار و محلول پاشی چای کمپوست مناسب ترین تیمار برای افزایش شاخص های رشد و عملکرد گیاه گلرنگ در راستای نیل به کشاورزی پایدار بود.
Keywords:
Dry matter , Leaf area , Physiological growth indices , Seed yield , سطح برگ , شاخص های فیزیولوژیک رشد , عملکرد دانه , ماده خشک
Authors
آزاده خرم قهفرخی
Vali-e-Asr University of Rafsanjan
اصغر رحیمی
Vali-e-Asr University of Rafsanjan
بنیامین ترابی
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :