سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مروری بر جایگاه خلاقیت در اسلام

Publish Year: 1400
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 464

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CPESCONF11_019

Index date: 30 January 2022

مروری بر جایگاه خلاقیت در اسلام abstract

مقدمه: خلاقیت عبارت است از به کارگیری کامل توانایی های ذهنی برای آفرینش یک فکر یا راه حل یا مفهوم نو. در اسلاماعتقاد به حرکت صعودی انسان به عرش الهی مطرح بوده و لذا برای تحقق آن قبل از هر آفرینشی توسط او توصیه به تفکر واندیشه شده است. بنابراین در تحقیق حاضر سعی شده تا به مروری بر جایگاه خلاقیت در اسلام بپردازد.روش: جستجوی مقالات از پایگاه های سیویلیکا، نورمگز، پرتال جامع علوم انسانی، گنج، علم نت و SID صورت گرفته است وکلید واژه های اصلی خلاقیت، تفکر خلاق، الگوی خلاقیت، مفهوم خلاقیت، اسلام، حکمت، قرآن، نهج البلاغه و سبک زندگیاستفاده شد. از میان مقالات مورد جستجو ۴۳ مقاله مرتبط در سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰ در این مطالعه قرار گرفت.یافته ها: نتایج پژوهش ها اینگونه بیان می نماید که؛ در اسلام خلاقیت انسان، با توجه به مقام خلافت الهی او و در راستایخلاقیت خداوندی مطرح شده است. همچنین اسلام در نظام فکری و عملی خود، تاکیدی ویژه ای بر زمینه سازی تربیتیمناسب و مبتنی بر ایمان دارد. در درمنابع اسلامی (قرآن، نهج البلاغه، سیره و اندیشه بزرگان دینی) مواردی همچون؛ "تفکر وطهارت اندیشه، استقلال فکری و آزاد اندیشی، پرسش گری، دقت و عبرت در احوالات گذشتگان، مشاهده درخلقت، مباحثاتعلمی، صبر، توکل و امید به خدا و ..." بعنوان تسهیل کننده و پرورش دهنده خلاقیت و مواردی همچون؛ جهل و کم خردی،عرف و عادت، تعصب و تقلید کورکورانه، شتاب زدگی، آرزوهای طولانی و پیروی از هوا و هوس، لجاجت و انتقاد ناپذیری و ...بعنوان موانع آن مورد تذکر قرار گرفته است.نتیجه گیری: در اسلام جایگاه خلاقیت انسان، در ذیل خلاقیت الهی تعریف می گردد. تبیین این جایگاه بر مبنای سیر او درمراتب هستی، دارای درجاتی است بطوریکه؛ تفکر و تخیلش را با تکیه بر ارزش های الهی به سمت جهان ماوراء هدایت نموده واو را تشویق به چاره جویی مسائل با نگاه به افق های فرامادی و کوشش برای کشف حقیقت مبتنی بر دستورالعمل های دینمبین اسلام برای رسیدن به کمال انسانی می نماید.

مروری بر جایگاه خلاقیت در اسلام Keywords:

مروری بر جایگاه خلاقیت در اسلام authors

الهام تقوی رضوی زاده

دین پژوه حوزه علوم و معارف اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی (دانشگاه فردوسی مشهد)

مهدی اصفهانی

استادیار دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

مقاله فارسی "مروری بر جایگاه خلاقیت در اسلام" توسط الهام تقوی رضوی زاده، دین پژوه حوزه علوم و معارف اسلامی دانشگاهیان شهید بهشتی (دانشگاه فردوسی مشهد)؛ مهدی اصفهانی، استادیار دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) نوشته شده و در سال 1400 پس از تایید کمیته علمی یازدهمین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خلاقیت، اسلام، تفکر خلاق، حکمت هستند. این مقاله در تاریخ 10 بهمن 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 464 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: خلاقیت عبارت است از به کارگیری کامل توانایی های ذهنی برای آفرینش یک فکر یا راه حل یا مفهوم نو. در اسلاماعتقاد به حرکت صعودی انسان به عرش الهی مطرح بوده و لذا برای تحقق آن قبل از هر آفرینشی توسط او توصیه به تفکر واندیشه شده است. بنابراین در تحقیق حاضر سعی شده تا به مروری بر جایگاه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مروری بر جایگاه خلاقیت در اسلام با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.