تاثیرمنابع کودی مختلف و اسید هیومیک برخصوصیات مورفولوژیک، عملکرد و میزان آنتی اکسیدان دانه زیره سیاه Bunium persicum Boiss.))
Publish place: Applied Filed Crops Research، Vol: 29، Issue: 4
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 228
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AREOAJ-29-4_007
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1400
Abstract:
زیره سیاه گیاهی چند ساله، معطر و از خانواده چتریان است. بذرهای زیره سیاه با هدف دارویی و ادویه ای مورد استفاده قرار می-گیرد. به منظور بررسی تاثیر کودهای گاوی، ورمی کمپوست، شیمیایی و اسید هیومیک بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، ارتفاع بوته و فعالیت آنتی اکسیدان اسانس دانه زیره سیاه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب کرت های خرد شده در زمان با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در ۳ تکرار با ۸ پلات اصلی شامل منابع آلی در۴ سطح(کود گاوی، ورمی کمپوست، اسید هیومیک و شاهد) وکود شیمیایی در دو سطح (مصرف و عدم مصرف نیتروژن و فسفر) و دو پلات فرعی(سال اول و دوم) در سال های ۹۵- ۱۳۹۳اجرا گردید. نتایج نشان داد تیمارهای آزمایش به طور معنی داری عملکرد و اجزای عملکرد دانه، عملکرد بیولوژی و فعالیت آنتی اکسیدان زیره سیاه را تحت تاثیر قرار دادند. مصرف اسید هومیک موجب بهبود عملکرد دانه و بیولوژیک، تعداد چتر در بوته و وزن هزار دانه نسبت به شاهد شد.کودگاوی از طریق افزایش تعداد چتر در بوته و تعداد چترک در چتر موجب بهبود عملکرد دانه و بیولوژیک شد. مصرف اسید هیومیک و کود دامی به ترتیب عملکرد دانه را از ۳۵/۱۶در تیمار شاهد به ۸۹/۲۹ و ۸۱/۲۵ گرم در متر مربع افزایش داد. کود دامی فعالیت آنتی اکسیدان را تا ۶۰ درصد افزایش داد. مصرف کودهای شیمیایی نیتروژن و فسفر موجب بهبود عملکرد دانه و بیولوژیک، تعداد چتر در بوته، تعداد چترک در چتر و ارتفاع بوته شد. مصرف کودهای شیمیایی نیتروژن و فسفر فعالیت آنتی اکسیدان را تا ۴۰ درصد افزایش داد.
Keywords:
Authors
سید مجتبی نوری حسینی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
رضا خراسانی
دانشگاه فردوسی مشهد
علیرضا آستارایی
دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
پرویز رضوانی مقدم
استاد دانشگاه فردوسی مشهد
حمیدرضا ذبیحی
موسسه تحقیقات خاک و آب
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :