بررسی تاثیر پرایمینگ بذر بر روی صفات مورفولوژیکی، پروتئین دانه و کارایی مصرف آب دو هیبرید ذرت میان رس در شرایط مزرعه
Publish place: Applied Filed Crops Research، Vol: 28، Issue: 107
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 164
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_AREOAJ-28-107_011
Index date: 19 February 2022
بررسی تاثیر پرایمینگ بذر بر روی صفات مورفولوژیکی، پروتئین دانه و کارایی مصرف آب دو هیبرید ذرت میان رس در شرایط مزرعه abstract
ین تحقیق به منظور بررسی تاثیر پرایمینگ بذر در مزرعه با آب معمولی و محلول غذایی سولفات روی با غلظت ۰/۰۳درصد روی، بر صفات مورفولوژیکی، کارایی مصرف آب، کلروفیل برگ و درصد پروتئین دانه دو رقم ذرت در سال زراعی ۱۳۹۰ درمزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های تصادفی در سه تکرار اجرا شد که فاکتورهای آزمایش شامل پرایمینگ بذر در مزرعه در سه سطح )پرایمینگ با محلول سولفات روی ۰/۰۳ درصد روی به مدت ۱۶ ساعت، پرایمینگ با آب معمولی به مدت ۱۸ ساعت و شاهد )عدم پرایم(( و دو رقم )سینگل کراس۵۸۰ و ۶۰۰( بودند. نتایج نشان داد پرایم کردن بذر در مزرعه به ویژه با محلول سولفات روی سبب افزایش سرعت سبز شدن، ارتفاع بوته، ارتفاع تشکیل بالل، طول و قطر بالل، شاخص کلروفیل )عدد اسپاد(، کارایی بیولوژیک مصرف آب و پروتئین دانه گردید. بیش ترین افزایش در صفات مذکورناشی از پرایم با سولفات روی نسبت به تیمار پرایم نشده مربوط به سرعت سبز شدن، طول بالل، قطر بالل، عدد اسپاد، کارایی بیولوژیک مصرف آب و پروتئین دانه به ترتیب شامل۹/۳ ،۸/۵ ،۱۳/۴ ،۱۰/۹ ،۴۷/۶ و ۱۱/۵ درصد بود. در میان دو هیبرید مورد بررسی سینگل کراس ۵۸۰ دارای قطر بالل بیشتری بود اما از لحاظ عملکرد بیولوژیک و واکنش به تیمارهای پرایمینگ، هیبرید سینگل کراس ۶۰۰ برتری نشان داد.
بررسی تاثیر پرایمینگ بذر بر روی صفات مورفولوژیکی، پروتئین دانه و کارایی مصرف آب دو هیبرید ذرت میان رس در شرایط مزرعه Keywords:
بررسی تاثیر پرایمینگ بذر بر روی صفات مورفولوژیکی، پروتئین دانه و کارایی مصرف آب دو هیبرید ذرت میان رس در شرایط مزرعه authors
ولی ا... دادرسی
، دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی
محمد علی ابوطالبیان
، استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :