سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رعایت مبانی مدیریت بحران زلزله در طراحی شهری جهت کاهش تلفات زلزله

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,538

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

OMRANTOSEE01_125

Index date: 6 May 2012

رعایت مبانی مدیریت بحران زلزله در طراحی شهری جهت کاهش تلفات زلزله abstract

گسترش خسارات ویرانگر ناشی از حوادث غیر مترقبه خصوصاً زلزله در دهه های اخیر، مهندسین زلزله و مدیران شهری را به یافتن راهکارهائی جهت کا هش بلاهای ناشی از زلزله وادار نموده است . در همین ارتباط برای اولین بار پس از بروز حوادث خانمان سوز، سازمان ملل متحد برای مقابله با بحران های ناشی از زلزله در چهارچوب برنامه ای موسوم به IDNDR مبانی مدیریت بحران را تدوین و تنظیم نمود . پس از آن در کشورهای مختلف دنیا و از جمله درکشور ما راهکارهای فراوانی برای کنترل این بحران تدوین و برنامه ریزی گردید تا بتوان ضایعات ناشی از زلزله را هر چه بیشتر کاهش داد . این برنامه ها به پیشگیری های قبل از وقوع زلزله، اقدامات هنگام وقوع زلزله و عملیات پس از زلزله دسته بندی می شوند. از اقدامات ضروری که می تواند نقش اساسی در کاهش زیان ها داشته باشد، توجه به الگوهای شهرسازی و راه های دسترسی با در نظر گرفتن معیار های مدیریت بحران می باشد . با توجه به زلزله خیز بودن کشور ایران و توسعه شهرک ها و شهرهای جدید از یک طرف و همچنین قرار گرف تن بخش های زیادی از مساحت شهرهای سنتی در بافت های قدیمی و یا فرسوده و فقدان آئین نامه و مقررات استاندارد، لازم است به تدوین معیارهایی جهت بررسی و طراحی شهر ایمن از لحاظ معیارهای مدیریت بحران پرداخته شود . بالا بودن تراکمهای ساختمانی و جمعیتی، کیفیت پایین اب نیه در بدنه شبکه های ارتباطی ودرجه محصوریت بالادر شهرهای بزرگ که منجر به از بین رفتن کارایی شبکه های ارتباطی، حجم بالای تلفات انسانی و خسارتهای مالی در مواقع زلزله می شود، توجه به نقش طراحی شهری در کاهش اثرات زلزله را ضروری ساخته است. این مقاله تلاش می کند که به بیان مخاطرات مرتبط با طراحی شهری و شبکه های ارتباطی از دیدگاه مدیریت بحران زلزله بپردازد، این بررسی ها می تواند شامل شکل و جانمائی سازه ها، دسترسی ها، امداد رسانی ها، پرهیز از ساخت و سازها در نواحی غیر ایمن، اثرات ساختگاه و موضوعات مرتبط با مسائل طراحی شهری و نواحی پرخطر باشد

رعایت مبانی مدیریت بحران زلزله در طراحی شهری جهت کاهش تلفات زلزله Keywords:

رعایت مبانی مدیریت بحران زلزله در طراحی شهری جهت کاهش تلفات زلزله authors

آرمین دماوندی

کارشناس ارشد عمران- مهندسی زلزله مدرس دانشگاه آزاد اسلامی- سما شیراز

حسین رهنما

دکترای مکانیک خاک و پی-استادیار دانشگاه صنعتی شیراز

مهدی مخبری

دکترای ژئوتکنیک لرزه ای-عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
FEMA, Second Report on Costs and Benefits of Natural Hazards ...
Masato Nakajima and Kazuta Hirata, " Seismic Risk Evaluation Method ...
Yasamin Izadkhah and Mahmood Hosseini , " Earthquake Disaster Management ...
Banerjee, T. _ Third World City Design: Values, Models and ...
First Nationl Conference On Civil Engineering, Zibakenar, Iran, February 2012 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رعایت مبانی مدیریت بحران زلزله در طراحی شهری جهت کاهش تلفات زلزله" توسط آرمین دماوندی، کارشناس ارشد عمران- مهندسی زلزله مدرس دانشگاه آزاد اسلامی- سما شیراز؛ حسین رهنما، دکترای مکانیک خاک و پی-استادیار دانشگاه صنعتی شیراز؛ مهدی مخبری، دکترای ژئوتکنیک لرزه ای-عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبا نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی عمران توسعه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زلزله، مدیریت بحران، شبکه های ارتباطی، آسیب پذیری، امداد رسانی هستند. این مقاله در تاریخ 17 اردیبهشت 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1538 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گسترش خسارات ویرانگر ناشی از حوادث غیر مترقبه خصوصاً زلزله در دهه های اخیر، مهندسین زلزله و مدیران شهری را به یافتن راهکارهائی جهت کا هش بلاهای ناشی از زلزله وادار نموده است . در همین ارتباط برای اولین بار پس از بروز حوادث خانمان سوز، سازمان ملل متحد برای مقابله با بحران های ناشی از زلزله در چهارچوب برنامه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله و مدیریت بحران و مدیریت شهری و مدیریت بحران شهری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله رعایت مبانی مدیریت بحران زلزله در طراحی شهری جهت کاهش تلفات زلزله با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.