سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی عملکرد روشهای یک بعدی در برآورد دبی جریان کانال های با مقطع مرکب

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,274

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

OMRANTOSEE01_387

Index date: 6 May 2012

ارزیابی عملکرد روشهای یک بعدی در برآورد دبی جریان کانال های با مقطع مرکب abstract

مقاطع مرکب ترکیبی از یک مقطع عمیق اصلی و دشتهای عریض سیلابی هستند . دشتهای سیلابی در اغلب اوقات سال خشک بوده و ضریب زبری بالاتری نسبت به مقطع اصلی دارند ، در نتیجه جریان در مقطع اصلی خیلی سریعتر از دشتهای سیلابی بوده و بدلیل گرادیان سرعت ، تنش برشی قابل ملاحظه ای در مرز بین مقطع اصلی و دشتهای سیلابی ایجاد می شود . در هنگام سیل ، آب مقطع اصلی را پر کرده و وارد دشتهای سیلابی می شود . در این حالت به دلیل اختلاف عمق جریان و ضریب زبری در مقطع اصلی و دشتهای سیلابی ، اصطکاک قابل توجهی در مرز اتصال آنها ایجاد شده و دبی کل جریان را کاهش می دهد . پیش بینی درست ظرفیت دبی و توزیع آن در رودخانه های سیلابی جهت طراحی ، بهره برداری و نگهداری از رودخانه ها بسیار حائز اهمیت بوده و اهمیت این موضوع را در پیش بینی سیل و انجام اقدامات لازم در مقابل خطرات سیل دو چندان می کند . برای استخراج رابطه دبی- اشل رودخانه ها در شرایط سیلابی از روشهای زیادی استفاده می شود . با توجه به اهمیت تخمین دبی جریان در رودخانه ها ، توجه به مدل های یک بعدی به دلیل سادگی آنها نسبت به مدل های دو بعدی و سه بعدی بیشترشده است . هنگامی که جریان از مقطع اصلی در اثر وقوع سیل فراتر رفته و وارد دشتهای سیلابی می شود ، به دلیل سطح تماس بین مقطع اصلی جریان و دشت سیلابی ، هیدرولیک جریان تحت تأثیر قرار می گیرد که در مقاطع مرکب مئاندر این تأثیر بیشتر بوده و تعیین پارامترهای هیدرولیکی جریان را پیچیده تر می سازد . در این مقاله سعی شده با بررسی مدلهای یک بعدی تخمین دبی جریان که بر روی سه مقطع مرکب آزمایشگاهی صورت پذیرفته است ، مقدار دقت این روشها مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاصل ، نشان می دهند که مدل های یک بعدی تقسیم بندی اصلاحی عمودی کانال نسبت به سایر روشها در مقاطع مرکب مستقیم و مئاندر از عملکرد بهتری بر خوردار هستند .

ارزیابی عملکرد روشهای یک بعدی در برآورد دبی جریان کانال های با مقطع مرکب Keywords:

ارزیابی عملکرد روشهای یک بعدی در برآورد دبی جریان کانال های با مقطع مرکب authors

جواد قلی نژاد

کارشناس ارشد عمران ، گرایش مهندسی آب ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

عبدالرضا ظهیری

استادیار گروه مهندسی آب ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

امیراحمد دهقانی

کارشناس ارشد عمران گرایش خاک و پی

احسان مهدوی

کارشناس ارشد عمران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Khatua, k. k., and Patra, k., (20 07)."Flow distribution in ... [مقاله کنفرانسی]
ایوب‌زاده، س ع. و ظهیری، ع. (1380)، مدیریت بلایای طبیعی ...
Wormleaton, P.R., Allen, J., and Hadjipanos, P.(1982). "Discharge Assessment in ...
Knight, D. W. 2001. "Conveyance in _ River Model. " ...
Myers, W.R. C., andElsawy (1975). "Boundary Shear in Channel with ...
Khatua, K.K, and Patra, K.C. (2007). "Boundary Shear Stress Distribution ...
Toebes, G.H., and Sooky, A.A.(1967). "Hydraulics of Meandering Rivers with ...
Khatua, k. k., and Patra, k., (2007). "Interaction of Flow ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی عملکرد روشهای یک بعدی در برآورد دبی جریان کانال های با مقطع مرکب" توسط جواد قلی نژاد، کارشناس ارشد عمران ، گرایش مهندسی آب ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران ؛ عبدالرضا ظهیری، استادیار گروه مهندسی آب ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان؛ امیراحمد دهقانی، کارشناس ارشد عمران گرایش خاک و پی؛ احسان مهدوی، کارشناس ارشد عمران نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی عمران توسعه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روشهای یک بعدی ، دبی جریان ، مقاطع مرکب ، هیدرولیک جریان هستند. این مقاله در تاریخ 17 اردیبهشت 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1274 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقاطع مرکب ترکیبی از یک مقطع عمیق اصلی و دشتهای عریض سیلابی هستند . دشتهای سیلابی در اغلب اوقات سال خشک بوده و ضریب زبری بالاتری نسبت به مقطع اصلی دارند ، در نتیجه جریان در مقطع اصلی خیلی سریعتر از دشتهای سیلابی بوده و بدلیل گرادیان سرعت ، تنش برشی قابل ملاحظه ای در مرز بین مقطع اصلی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی عملکرد روشهای یک بعدی در برآورد دبی جریان کانال های با مقطع مرکب با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.