بررسی ویژگی های روانشناختی کودکان دارای اختلالات گفتار و زبان در دوران همه گیری کووید-۱۹

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 54

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ASRUMA02_105

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1401

Abstract:

اخیرا همه گیری بیماری کروناویروس جدید COVID-۱۹ منجر به ایجاد استرس و اضطراب زیادی در سراسر جهان شده است. در اکثر کشورها به منظور جلوگیری از انتشار این ویروس و افزایش تعداد مبتلایان، اجرای دوره های قرنطینه لازم دیده شده است. قرنطینه منجر به جدایی و درجاتی از محدودیت در رفت وآمد و ساکن شدن در خانه ها یا مکانهای خاص برای افرادی میشود که به طور بالقوه در معرض یک بیماری مسری قرارگرفته اند تا بدین وسیله گسترش بیماری و خطرات ناشی از ابتلا به آن کاهش یابد. در شرایطی مانند همه گیری COVID -۱۹ که اجرای قرنطینه به یک فوریت مهم تبدیل شده است، کودکان دارای اختلالات گفتار و زبان ازجمله گروه های تحت خطر در طی این همه گیری هستند که نیاز به توجه ویژه ای دارند. در این راستا، مطالعه ی حاضر به بررسی ویژگی های روانشناختی کودکان دارای اختلالات گفتار و زبان در دوران همه گیری کووید-۱۹پرداخته است.روش تحقیق: مقاله ی مروری حاضر بر تحقیقات منتشر شده بین سال های ۲۰۲۱-۲۰۱۱ در پایگاه های اطلاعاتی google scholar، Elsevior، PubMed و جستجو در منابع کتابخانه ای بوده است. جستجوی اولیه با کلیدواژه های اختلالات گفتار و زبان، ویژگی های روانشناختی و همه گیری کووید-۱۹ انجام شد. سپس مطالعات با معیارهای مشکلات روانشناختی در کودکان دارای اختلالات گفتار و زبان و همهگیری کووید-۱۹ انتخاب و جهت تهیه ی مقاله استفاده گردید.یافته ها: مطالعات مختلف نشان داده است که کودکان دارای اختلالات گفتار و زبان به دلیل آنکه با مشکلات خاصی در برقراری ارتباط، صحبت کردن، فهمیدن یا شنیدن مواجه هستند، جزء آسیب پذیرترین گروه ها در دوران همه گیری کووید-۱۹ بر شمرده شده اند. براساس مطالعات، کودکان دارای اختلالات گفتار و زبان ممکن است مقاومت کمتری در برابر مشکلات روانی ایجاد شده در دوران همهگیری کووید-۱۹داشته باشند، بطوریکه اختلالات روانشناختی مانند اختلال اضطراب عمومی، ترس از بیماری، وسواس فکری عملی (OCD)، اختلال خلقی وروانپریشی در این کودکان در مقایسه با کودکان طبیعی بیشتر است. نتایج مطالعات مختلف نشان داده است که چسبیدن به والدین، بی توجهی، تحریک پذیری، نگرانی، ترس، وسواس، مشکلات خواب، خستگی و کابوس، از جمله بیشترین مشکلات رفتاری و هیجانی کودکان در دوران شیوع بیماری کووید ۱۹ بوده است. نتیجه گیری: شناسایی گروههای در معرض خطر و افرادی که به علت شرایط خاص خود یا خانوادهشان تحت فشارهای روحی و، روانی بیشتری قرار دارند، در شرایط قرنطینه برای کشورها اهمیت دارد. با توجه به وضعیت درحال توسعه ی ویروس کوید ۱۹ سیاستمداران حوزه ی سلامت به صورت فوریتی نیازمند منابع دقیق تر برای ترکیب شواهد حاصل از مطالعات مختلف برای شناسایی گروههای تحت خطر هستند تا بتوانند برنامه ریزی دقیق تری برای طراحی و اجرای پروتکلهای قرنطینه و درنظر گرفتن تمهیدات و آمادگی لازم برای کاهش اثرات منفی ناشی از قرنطینه در درازمدت داشته باشند.

Keywords:

اختلالات گفتار و زبان , ویژگی های روانشناختی , همه گیری کووید- ۱۹

Authors

رضوان عیسی زاده

کارشناسی ارشد گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

معصومه حسینی بیدختی

دانشجوی دکترای تخصصی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران