تأثیر مقادیر نیتروژن بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام آفتابگردان

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,098

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_178

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

به منظور تاثیر مقادیر نیتروژن بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام آفتابگردان تحقیقی با طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی و به صورت آزمایش اسپیلیت پلات با دو فاکتور مقادیر کود نیتروژن و ارقام آفتابگردان در سه تکرار در سال 1389 در ساری انجام شد. فاکتور اصلی مقادیر نیتروژن شامل N0، N100 و N200 کیلوگرم در هکتار و فاکتور فرعی ارقام آفتابگردان شامل مستر، فرخ و لاکومکا بود. نتایج نشان داد تعداد ردیف و دانه پر در طبق در سطح احتمال یک درصد در ارقام معنی‌دار شده است. بیشترین و کمترین تعداد ردیف و دانه پر در طبق به ترتیب برای رقم فرّخ و لاکومکا با 83/16 ردیف و 5/1292 دانه و32/14 ردیف از 666 دانه حاصل شد. عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک در سطح احتمال یک درصد در ارقام معنی‌دار شد. عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک رقم فرّخ به ترتیب با 6/6387 و 3/15510 کیلوگرم بیشترین و عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک رقم لاکومکا با 4/4199 و 4/13310 کیلوگرم کمترین بوده است. در سطوح نیتروژن، فقط عملکرد بیولوژیک و تعداد دانه پر در طبق به ترتیب در سطح احتمال یک و پنج درصد معنی دار بود. به طوری که مصرف 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن بیشترین تعداد دانه پر در طبق با41/1009 دانه تولید کرد، و شاهد عدم مصرف کود نیتروژن، کمترین تعداد دانه پر در طبق با 70/798 دانه حاصل شده است. اگر چه مصرف 100 و 200 کیلوگرم نیتروژن در یک سطح احتمال آماری قرار گرفتند.

Authors

رشید بریمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر

عباس قنبری مالیدره

استادیار زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار

سیدعباسعلی اندرخور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

سلمان دستان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه زراعت، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :