بررسی روابط ژنوتیپ ها و گروه های زیتون (Olea europaea L.) به کمک نشانگرهای مرفولوژیکی و معرفی صفات مهم در گروه بندی ارقام زیتون

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,152

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_980

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

زیتون (Olea europaea L.) یکی از گونه های مهم میوه های نیمه گرمسیری است که اهمیت زیادی در کشاورزی و اقتصاد کشور دارد. شناخت صحیح و ثبت خصوصیات ارقام موجود گام بلندی در پیش برد اهداف اصلاحی زیتون محسوب می شود. از این رو به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی بخشی از ارقام زیتون، بررسی روابط بین منشاء های جغرافیایی و همچنین شناسایی صفاتی با ضریب تاثیر بیشتر در گروهبندی ارقام زیتون، مطالعه حاضر روی 57 ژنوتیپ زیتون موجود در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم واقع در شهرستان طارم استان زنجان انجام شد. 26 صفت مرفولوژیک کیفی و 14 صفت مرفولوژیک کمی طی دو سال (87-89) بررسی و ثبت شد. نتایج تجزیه تابع تشخیص داده های کیفی گروهبندی قبلی بر اساس منشاء جغرافیا را بطور صد در صد تایید کرد. این نتایج همچنین نشان داد که گروه ایران از سایر گروه های مورد مطالعه کاملا جدا و متمایز می باشد. تجزیه تابع تشخیص داده های کمی نیز نشان داد که صفات میوه (قطر، طول، نسبت طول به قطر و وزن تازه میوه ) و هسته (قطر و نسبت طول به قطر هسته) بیشترین تاثیر را در تمایز ژنوتیپ های مورد مطالعه دارند. بر اساس نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد که ژنوتیپ های بومی ایران جزو ژنوتیپ های منحصر به فرد در دنیا بوده و ایران جزو یکی از منابع ژنتیکی غنی و بکر برای بیشتر برنامه های اصلاحی زیتون می باشد. همچنین به نظر می رسد که تاثیرپذیری برخی از صفات مرفولوژیکی از شرایط محیطی کمتر بوده و می توانند به عنوان صفات مرفولوژیکی مهم در گروه بندی ارقام و ژنوتیپ های زیتون مورد استفاده قرار گیرند.

Authors

ابراهیم دستکار

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه زنجان

علی سلیمانی

استادیار دانشگاه زنجان

حسین جعفری

عضو هیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

محمدرضا نقوی

عضو هیت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج (دانشگاه تهران)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عظیمی، م.، تقدسی، م. و ملکی، ب. (1387). زیتون (رده ...
  • محمدی، ح. و وکیلی، د. (1385). زیتون (کاشت، داشت، برداشت ...
  • Lopez, A., Garcia, P. and Garrido, A. 2008. Multivariate _ ...
  • Omrani- Sabbaghi, A., Shahriari, M., Fal ahati-Anbaran, M., Mohammadi, S.A., ...
  • Padula, G., Giordani, E.. Bellini, E.. Rosati, A., Pandolfi, S., ...
  • نمایش کامل مراجع