سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر آبیاری با پساب بر تجمع برخی عناصر سنگین در گندم

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,134

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI10_136

Index date: 11 June 2012

تاثیر آبیاری با پساب بر تجمع برخی عناصر سنگین در گندم abstract

بحران آب یکی از مسائل اساسی مناطق خشک و نیمه خشک مانند ایران است. در نواحی خشک و نیمه خشک، احیاء و استفاده مجدد از پساب، یک عنصر مهم در برنامه ریزی منابع آب است که این اهمیت در نتیجه کمیابی آب و مقدار زیاد مواد غذایی در پساب ایجاد شده است. بهره برداری از پساب خروجی تصفیه خانه ها در آبیاری محصولات زراعی می تواند سودمند یا زیان بار باشد. از این رو به منظور بررسی تاثیرات کاربرد پساب تصفیه شده بر میزان تجمع عناصر کم مصرف و برخی فلزات سنگین در گندم، آزمایشی در سال زراعی 88-87 در منطقه شمال اصفهان انجام شد. آزمایش در چهار مزرعه که دو مزرعه با پساب و دو مزرعه با آب چاه آبیاری می شد، صورت گرفت. میزان انتقال عناصر میکرو و برخی فلزات سنگین به دانه و کاه گندم اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که غلظت عناصر سنگین در پساب تصفیه شده پایین تر از حداکثر غلظت توصیه شده بود. تجمع ازت و سرب در گندم آبیاری شده با پساب بالاتر از مزارع آبیاری شده با آب چاه بود. با این حال این افزایش معنی دار نبود. همچنین غلظت مس، روی، آهن و فسفر در گندم آبیاری شده با آب چاه بالاتر از مزارع آبیاری شده با پساب بود. ولی این افزایش معنی داری با آبیاری با آب چاه نداشت و امکان توصیه آبیاری گندم با پساب با خطر پایین از نقطه نظر تجمع فلزات سنگین وجود دارد.

تاثیر آبیاری با پساب بر تجمع برخی عناصر سنگین در گندم Keywords:

تاثیر آبیاری با پساب بر تجمع برخی عناصر سنگین در گندم authors

مینا شایان جزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود

هادی قربانی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود

محمد فیضی

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات آب و خاک مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عابدی کوپایی، ج. و ع. بختیاری فر. 1383. "تاثیر پساب ...
قنبری، ا.، ج. عابدی کوپایی و ج. طایی سمیرمی. 1385. ...
نجفی، پ، س. ف. موسوی و م. فیضی. 1386. "اثر ...
ثابت رفتار، عالیه. 1380. "گزارش ملی مدیریت تقاضا، حفاظت و ...
امامی، ع. 1375. "روش های تجزیه گیاه" _ جلد اول، ...
Qian, Y.L, , and B. Mecham. 2005. "Long-Term Effects of ...
Yadav, R. K., et al. 2002. _ Post-irrigation impact of ...
Chaney RL. 1994. _ metal movemet in soil - plant ...
Alizadih, A., M. E. Bazari, S. Velayati, M. hasheminia and ...
Day. A. D., T.C. Tucher. 1977. Effect of treated wastewater ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر آبیاری با پساب بر تجمع برخی عناصر سنگین در گندم" توسط مینا شایان جزی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود؛ هادی قربانی، استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود؛ محمد فیضی، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات آب و خاک مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پساب، گندم، فلزات سنگین هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1134 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بحران آب یکی از مسائل اساسی مناطق خشک و نیمه خشک مانند ایران است. در نواحی خشک و نیمه خشک، احیاء و استفاده مجدد از پساب، یک عنصر مهم در برنامه ریزی منابع آب است که این اهمیت در نتیجه کمیابی آب و مقدار زیاد مواد غذایی در پساب ایجاد شده است. بهره برداری از پساب خروجی تصفیه خانه ها ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر آبیاری با پساب بر تجمع برخی عناصر سنگین در گندم با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.