سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل روش محاسبه ی جزیره ی حرارتی شهری با استفاده از سنجش از دور

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,995

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESPME02_356

Index date: 11 June 2012

تحلیل روش محاسبه ی جزیره ی حرارتی شهری با استفاده از سنجش از دور abstract

رشد جمعیت و صنعتی شدن سبب رشد سریع شهرنشینی گردیده است، که نتیجه ی آن افزایش دما در محیط شهری نسبت به محیط اطراف آن و پدیده ی جزیره ی حرارتی شهری بوده است. مطالعه این پدیده و بررسی سازوکار آن برای مدیریت و برنامه ریزی شهری بسیار حائز اهمیت است. امروزه سنجش از دور به عنوان روشی مناسب نسبت به اندازه گیری در محیط جهت مطالعه ی این پدیده تلقی می شود. این مقاله سعی دارد تا به بررسی روند محاسبه ی جزیره ی حرارتی شهری با در نظر گرفتن اثر پوشش و کاربری اراضی شهری بر دمای سطح زمین با استفاده از سنجش از دور بپردازد. سنجش از دور جزیره ی حرارتی شهری معمولا توسط NDVI به عنوان یکی از شاخص-های فراوانی گیاهی برای تخمین ارتباط بین دمای سطح زمین با گیاهان انجام می شود، البته شاخص کسر گیاهی نیز شاخص متغیر گیاهی دیگری است که به عنوان یکی از معیارهای مناسب جهت مقایسه با NDVI و در نهایت بررسی میزان اثر کاربری ها بر دما می باشد. بنابراین ابتدا روش محاسبه ی دمای موثر ماهواره و در ادامه محاسبه ی NDVI، قابلیت انتقال و گسیل مندی سطح زمین با استفاده از باندهای 3، 4 و 6 تصاویر ماهواره ی LandsatETM+ مورد بررسی قرار گرفت تا در نهایت از طریق الگوریتم mono-window دمای سطح زمین محاسبه گردد. در ادامه روش تقسیم بندی پوشش اراضی و همچنین استخراج تصویر کسر گیاهی با استفاده از داده های ماهواره ای بیان شده است. روش جداسازی طیفی (LSU) جهت محاسبه ی درصد هر یک از این سطوح در ادامه معرفی گردید. بنابراین با بررسی و شناخت جزایر حرارتی شهری با استفاده از شاخصهای نام برده می توان کاربری های تاثیرگذار در ایجاد این پدیده را شناسایی نمود و نتایج را در طراحی و برنامه ریزی شهری به کار برد.

تحلیل روش محاسبه ی جزیره ی حرارتی شهری با استفاده از سنجش از دور Keywords:

تحلیل روش محاسبه ی جزیره ی حرارتی شهری با استفاده از سنجش از دور authors

سیده زهرا عقیلی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امیری‌فرد، حمید؛ اثر پوشش چمن و مصالح ساختمانی بر تغییرات ...
شکیبا، علیرضا و همکاران؛ تحلیل رابطه کاربری و پوشش اراضی ...
Ca, V. T. et al, Reductions in air conditioning energy ...
/4] Carlson, T. N. and Arthur, S. T., The Impact ...
Heidt, V. and Neef, M, Benefits of urban green spact ...
Hwang, Won H., Estimation of the Effects of Vegetation on ...
Gaffin, S. R. et al, A Temperature and Seasonal Energy ...
Lee, w. S. _ Effects _ characteristics on the urban ...
/9] Manlun, Yang, Suitability analysis of urban green Space system ...
Nakaohkuba, K. and Hoyano, A., Radiant heat transfer model on ...
influence of spatial geometry _ block on effective _ and ...
Nowak, D. J., and Heisler, G. M., Air quality effects ...
Owen, T. W. et al, An Assessment of Satellite Remote-sensed ...
Qin, Z. et al, A mono-window algorithm for retrieving land ...
Snyder, W. C. et al, Classification based emissivity for land ...
Weng, Qihao, et al, Estimation of land surface temperature -vegetation ...
/17] Yang, H. and Liu, Y., A satellite remote sensing ...
Zhang, J. et al, Monitoring the urban heat island and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل روش محاسبه ی جزیره ی حرارتی شهری با استفاده از سنجش از دور" توسط سیده زهرا عقیلی نسب، دانشجوی کارشناسی ارشد محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر؛ مرجان محمد زاده؛ عبدالرسول سلمان ماهینی؛ حسین زارعی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جزیره حرارتی شهری، دمای سطح زمین، NDVI، کسر گیاهی، LSU هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3995 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رشد جمعیت و صنعتی شدن سبب رشد سریع شهرنشینی گردیده است، که نتیجه ی آن افزایش دما در محیط شهری نسبت به محیط اطراف آن و پدیده ی جزیره ی حرارتی شهری بوده است. مطالعه این پدیده و بررسی سازوکار آن برای مدیریت و برنامه ریزی شهری بسیار حائز اهمیت است. امروزه سنجش از دور به عنوان روشی مناسب نسبت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل روش محاسبه ی جزیره ی حرارتی شهری با استفاده از سنجش از دور با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.