سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی زمینه گرایی در معماری مسکونی شهر بروجرد

Publish Year: 1401
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 287

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF09_353

Index date: 5 September 2022

بررسی زمینه گرایی در معماری مسکونی شهر بروجرد abstract

با وجود اینکه امروزه ساخت وساز به سمت جهانی شدن پیش می رود، هنوز در مناطق مختلف معماری بومی به طور عمیق توسط متخصصین بررسی می شود. تکنولوژی مدرن در عرصه های مختلف معماری معاصر ایران، از تفکر گرفته تا فرآیند طراحی و ساخت و در نهایت در اثر نهایی حضور جدی دارد و آثار خود را در فضاها و اشکال معماری معاصر نمایان ساخته، اما از تاثیرات آن غفلت شده و بدان به مثابه ابزاری خنثی و بی اثر نگریسته شده و این در حالی است که اثر تفکر تکنولوژی مدرن حتی بر شیوه آموزش معماری نیز آشکار است. در این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سوال هستیم که راهکارهای طراحی معماری بوم گرا و مفهوم سکونت در خانه های بروجرد چه بوده است ؟ روش تحقیق در پژوهش حاضر، شامل مراحل جمع آوری اطلاعات، تهیه ابزار تحقیق، دسته بندی داده ها، تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس شیوه توصیفی تحلیلی بود. در گام بعد نتایج صورت گرفته در خصوص منطقه گرایی با هدف و ارتباط آن با محیط های مسکونی و فضاهای قابل سکونت و همچنین محیطهای کالبدی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر تدابیر طراحی معماری در معماری سنتی بروجرد همچون جهت دهی به ساختمان به گونه ای که بتوان حداکثر استفاده از انرژی تابشی را دریافت کرد، استفاده از مصالح باضریب انتقال حرارتی کم، استفاده از مصالح بارنگ تیره، استفاده از دیوارهایی با عایق حرارتی، استفاده از زیرزمین، بزرگتر کردن ابعاد پنجره های جنوبی برای استفاده بیشتر از تابش آفتاب در زمستان، استفاده از حوض وجریان آب به لحاظ تامین رطوبت در تابستان، جهت دهی مناسب به ساختمان و جلوگیری از بادهای مزاحم، استفاده از درختان برگ ریزبه لحاظ بهره مندی از سایه ی آن در تابستان و استفاده از تابش آفتاب در زمستان، شفاف نمودن سطح جنوبی بنا واستفاده از دید و منظر جنوبی بود.

بررسی زمینه گرایی در معماری مسکونی شهر بروجرد Keywords:

بررسی زمینه گرایی در معماری مسکونی شهر بروجرد authors

داوود صارمی

گروه معماری ، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی بروجر د

یاسر امیرسرداری

گروه معماری ، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران دکتری معماری، استادیار عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجر د

مقاله فارسی "بررسی زمینه گرایی در معماری مسکونی شهر بروجرد" توسط داوود صارمی، گروه معماری ، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی بروجر د؛ یاسر امیرسرداری، گروه معماری ، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران دکتری معماری، استادیار عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجر د نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زمینه گرایی، معماری مسکونی، معماری بروجرد، مجتمع مسکونی هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1401 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 287 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با وجود اینکه امروزه ساخت وساز به سمت جهانی شدن پیش می رود، هنوز در مناطق مختلف معماری بومی به طور عمیق توسط متخصصین بررسی می شود. تکنولوژی مدرن در عرصه های مختلف معماری معاصر ایران، از تفکر گرفته تا فرآیند طراحی و ساخت و در نهایت در اثر نهایی حضور جدی دارد و آثار خود را در فضاها و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی زمینه گرایی در معماری مسکونی شهر بروجرد با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.