شاخص های عملکردی بخش اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علو م پزشکی زنجان

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 210

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-2_002

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

چکیده: زمینه و هدف : تحلیل شاخص های عملکردی بخش اهمیت بسزایی دارد. هدف این مطالعه، تعیین شاخص های عملکرد اورژانس در مراکز اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی پس از تایید کمیته اخلاق پژوهش دانشگاه  و اخذ مجوز برای نمونه گیری در مراکز اورژانس بیمارستان های آیت الله موسوی و ولیعصر (عج) به انجام رسید. پژوهشگر داده های مربوط به شاخص های پنج گانه عملکرد مراکز اورژانس را با روش نمونه گیری زمانی مدل پواسن در یک هفته کامل از ۱۳۴۱ بیمار مراجعه کننده در نوبت های کاری مختلف جمع آوری کرد. ابزار مطالعه شامل  پرسشنامه  ای بود که شامل مشخصات جمعیت شناختی مراجعه کنندگان و داده های مربوط به ۵ شاخص عملکرد اورژانس پیشنهادی وزارت متبوع بود. در نهایت داده های پژوهش  با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مناسب و نرم افزار SPSS Ver. ۲۲   مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج مطالعه بر روی ۱۳۴۱ بیمار مراجعه کننده به مراکز اورژانس نشان داد که بیماران تعیین تکلیف شده ظرف مدت ۶ ساعت، ۴/۷۹ درصد، بیماران خارج شده از اورژانس طی ۱۲ ساعت ۳/۹۳ درصد، ترک با مسئولیت شخصی ۷/۱۰ درصد، احیاء قلبی- تنفسی ناموفق ۲۶/۷۵ درصد و میانگین زمان تریاژ ۷۷/۱۵ دقیقه بود. تحلیل بیشتر به تفکیک بیمارستان و نوع بخش اورژانس نیز انجام گردید. نتیجه گیری: شاخص های عملکرد اورژانس در مراکز آموزشی درمانی زنجان در مقایسه با سایر مطالعات انجام شده در سطح مطلوبی قرار دارد جز در موارد فاصله زمانی تریاژ تا اولین ویزیت پزشک که پیشنهاد می شود با انجام تمهیداتی در ارتباط با فضای فیزیکی و سهولت در روند پذیرش بیمار این مدت زمان را کاهش داده شود و برای پیشگیری از اقامت طولانی مدت بیماران در بخش اورژانس می توان به راهکارهایی نظیر جلوگیری از چند سرویسی شدن، هدفمند کردن تعداد مشاوره ها و محدود کردن آنها به مشاوره های ضروری و نهایتا پیگیری انجام هر چه سریعتر اقدامات درمانی توسط سرویس مربوطه اشاره نمود.  

Authors

محمد رضا دین محمدی

Department of Critical Care Nursing, School of Nursing and Midwifery, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

محمد عباسی

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Qum University of Medical Sciences, Qum, Iran.

امیر جلالی

Department of Psychiatric Nursing, School of Nursing and Midwifery, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :