شناسایی ابزارهای الکترونیکی برای پرورش مهارت های یادگیری خودرهیاب در برنامه درسی دانشجویان علوم پزشکی
Publish place: Iranian Journal of Medical Education، Vol: 22، Issue: 85
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 438
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJME-22-85_042
Index date: 31 December 2022
شناسایی ابزارهای الکترونیکی برای پرورش مهارت های یادگیری خودرهیاب در برنامه درسی دانشجویان علوم پزشکی abstract
مقدمه: یادگیری خودرهیاب فرایندی است که فراگیران برای شناسایی نیازها، اهداف، منابع و اجرای راهبردهای یادگیری خود نیازمند به ابزارهای نوین هستند. از این رو پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابزارهای الکترونیکی برای پرورش مهارت یادگیری خودرهیاب در برنامه درسی دانشجویان انجام شد.
روش ها: رویکرد پژوهش، کیفی و روش آن فراترکیب بود. جامعه آماری شامل مطالعات انجام شده در بازه زمانی ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۰ و ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۲ در حوزه ابزارهای الکترونیکی و یادگیری خودرهیاب بود که با کلیدواژه های مشخص در پایگاه های اطلاعاتی داخلی مانند؛ مجلات نور، مگیران، سیویلیکا، گنج و علم نت و پایگاه های خارجی IJET, Google scholar, Eric, Science direct به جمع آوری پرداخته شد که جمعا ۲۳۹ مطالعه بررسی و پس از چندین مرحله غربالگری نهایتا ۵۴ واحد مطالعاتی انتخاب شد. تحلیل داده های پژوهش نیز با روش تحلیل محتوا به شیوه کدگذاری انجام شد.
نتایج: یافته ها در مرحله کدگذاری باز نشان داد؛ برای پرورش مهارت یادگیری خودرهیاب از ۵۸ ابزار استفاده شده که براساس نتایج کدگذاری محوری در دو دسته ابزارهای همزمان و غیرهمزمان تقسیم بندی شدند. همچنین نتایج مرحله کدگذاری انتخابی نیز ابزارهای به دست آمده را در چهار مقوله اصلی: ابزارهای جستجوی منابع، ارتباط و مشارکت، مدیریت و ارائه محتوا و موک ها طبقه بندی نموده است.
نتیجه گیری: پژوهش حاضر براساس ویژگی ها و ماهیت رسانه ای، ابزارها را در چهار مقوله، طبقه بندی نموده که می تواند در طراحی برنامه درسی الکترونیکی با هدف پرورش مهارت خودرهیابی و رویکرد فعال استفاده گردد.
شناسایی ابزارهای الکترونیکی برای پرورش مهارت های یادگیری خودرهیاب در برنامه درسی دانشجویان علوم پزشکی Keywords:
شناسایی ابزارهای الکترونیکی برای پرورش مهارت های یادگیری خودرهیاب در برنامه درسی دانشجویان علوم پزشکی authors
سعید شریفی رهنمو
Curriculum Studies, Bo Ali Sina University, Hamedan, Iran
فرهاد سراجی
Curriculum Studies, Boali-Sina University, Hamadan, Iran.
عظیمه سادات خاکباز
مطالعات برنامه درسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :