بازنگری برنامه درسی رشته سیاست گذاری سلامت در مقطع دکتری تخصصی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 247

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-21-84_004

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

Abstract:

مقدمه: بازنگری برنامه های درسی با نگرش نو به دانش، مهارت و یادگیری، گامی در جهت روزآمد کردن محتوای آموزشی رشته های دانشگاهی است. این مطالعه با هدف بازنگری برنامه درسی رشته دکتری سیاست گذاری سلامت بر مبنای توانمندی های مورد نیاز دانش آموختگان انجام شد. روش ها: در این پژوهش از نوع بازنگری برنامه درسی، بر اساس الگوی تعدیل شده دنیس (Dennis) در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز (۱۳۹۵-۱۳۹۷)، از ترکیبی از روش هایی همچون مرور متون و مستندات، مطالعه تطبیقی، مصاحبه، بحث گروهی متمرکز و پنل خبرگان استفاده شد. مطالعه در چهار مرحله شامل نیازسنجی، تبیین توانمندی های موردنیاز دانش آموختگان، اصلاح، تغییر و بازنویسی اولیه برنامه درسی و نهایی سازی برنامه درسی انجام شد. در پایان، برنامه درسی نهایی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد. داده ها با استفاده از رویکرد چارچوب مفهومی و به روش تحلیل محتوای هدایت شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: یافته های مطالعه منجر به طراحی محتوای دوره براساس پیامد های دوره، نقش ها و وظایف دانش آموختگان این رشته گردید. توانمندی های دانش آموختگان در ۵ محور شامل سیاست سازی و سیاست گذاری، تحلیل سیاست، ارتباطی، رهبری و اجتماعی، آموزش و پژوهش استخراج گردید. برخی دروس حذف و برخی اضافه گردید. تغییرات لازم در محتوای دروس تخصصی با توجه به تصویب رشته های مشابه و توجه به دروس اختیاری در راستای تخصصی نمودن انجام شد. نتیجه گیری: بازنگری و اجرای برنامه درسی دوره دکتری تخصصی سیاست منجر به هدف مندتر شدن فرآیند یاددهی- یادگیری، پیاده سازی آموزش مبتنی بر توانمندی، افزایش دانش تخصصی و مهارت های فنی دانش آموختگان می گردد. پیشنهاد می شود توجه ویژه ای به این موضوع شود و ضرورت ها، چالش ها و راه کارهای متناسب جهت بازنگری صحیح و علمی رشته های مختلف حوزه آموزش علوم پزشکی و پیراپزشکی بررسی شود.

Authors

لیلا دشمنگیر

Associate Professor,Tabriz Health Services Management Research Center, Iranian Center of Excellence in Health Management, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

رحیم خدایاری زرنق

Associate Professor, Department of Health Policy and Management, School of Management and Medical Informatics, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.

بیژن گرایلی

Researcher, Mazandaran University of medical sciences, sari, Iran.

مینو علیپوری سخا

Researcher, Deputy of health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

حکیمه مصطفوی

Researcher, Health Economy Department, Vice-Chancellor’s Office in Treatment Affairs, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Maroufi Y, Kiamanesh A, Mehrmohammadi M, AliAsgari M. [Arzeshyabiye Keyfiyate ...
  • Comparative study of PhD programs of information technology management at the world top rank universities [مقاله ژورنالی]
  • Stark JS, Lattuca LR. Shaping the college curriculum: Academic plans ...
  • Stefani L, Planning teaching and learning: Curriculum design and development. ...
  • Hubball H, Burt H. An integrated approach to developing and ...
  • Arambewela R, Hall J. A Comparative Analysis Of International Education ...
  • Butcher CH, Davies C, Highton M. Designing learning: from module ...
  • Tabatabaee A, Hasani P, Mortazavi H, Tabatabaeichehr M. [Strategies to ...
  • Wright K, Rowitz L, Merkle A, Reid WM, Robinson G, ...
  • Calhoun JG, McElligott JE, Weist EM, Raczynski JM. Core competencies ...
  • Walsh L, Subbarao I, Gebbie K, Schor KW, Lyznicki J, ...
  • نمایش کامل مراجع