بررسی حساسیت زیست محیطی اکوسیستم های منطقه پارس جنوبی و نقش دکل حفاری خود بالابر (JACK-UP) درتخریب زیستگاه ها

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 135

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMST-20-4_004

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1401

Abstract:

مناطق ساحلی به سبب موقعیت جغرافیایی، تنوع زیستی واکوسیستم­ های وابسته از مناطق حساس و شکننده محسوب می­شوند. در این پژوهش به مطالعه و تعیین حساسیت اکوسیستم­های ساحلی منطقه پارس جنوبی پرداخته شد و نتایج حاصل با استفاده از نرم افزارExpert Choice  مورد بررسی قرار گرفت. از آنجایی ­که منطقه پارس جنوبی همواره در معرض حفاری و استخراج چاه ­های نفت و گاز است، سکوی حفاری جک آپ به عنوان یکی از عوامل آلاینده در این منطقه شناسایی و تاثیرات آن بر روی اکوسیستم ­های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به منظور ارزیابی ریسک با استفاده از تعاریف اصلی ارزیابی ریسک و به ­کار گیری تکنیک­ های ریاضی، احتمال، شدت پیامد و اهمیت زیستگاه ­ها محاسبه شده است. برای کمی­ سازی پارامتر­های کیفی، از مفاهیم فازی استفاده شده است. به­ منظور صحت سنجی نتایج، محاسبات حاصل از مدل ریاضی با مقادیر واقعی مقایسه گردید. نتایج حاصل از حوادث زیست­ محیطی در یک دوره چهار­ساله، حاکی از اهمیت توجه به ریسک­ های زیست ­محیطی در عملیات حفاری سکوی جک آپ بوده که این امر لزوم مدیریت و حفاظت از اکوسیتم­ های حساس منطقه را نمایان می­ سازد.

Authors

مریم صفی

Department of environmental Management, Faculty of the Environment and Energy, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

ناصر محرم نژاد

Department of environmental Management, Faculty of the Environment and Energy, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

افشین دانه کار

Department of Environmental Sciences, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran.

سید علی جوزی

Department of Environment, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.