ارائه الگوی چندسطحی موانع توسعه دانشجویی
Publish place: Iranian higher education، Vol: 12، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 206
This Paper With 35 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IHEJ-12-2_002
تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1401
Abstract:
پژوهش حاضر باهدف ارائه الگوی چندسطحی موانع توسعه دانشجویی، با رویکرد کیفی، استفاده از مرور نظاممند مطالعات پیشین و روش فراترکیب[۱] هفت مرحلهای سندلوسکی و بارسو (۲۰۰۷) انجام شده است. بدین منظور ابتدا با هدف تعیین جهتگیری مطالعه، سوال پژوهش تعیین و سپس به منظور گردآوری اطلاعات برای پاسخ به سوال پژوهش، با بررسی مطالعات علمی عرصه دانشجویی، تعداد ۶۵ مقالهی مرتبط شناسایی شد و از این تعداد، ۳۹ مقاله علمی[۲] منطبق با معیارهای ارزیابی کیفیت[۳]، به عنوان نمونهی پژوهش انتخاب و مورد واکاوی قرار گرفت. دستاورد مرور نظاممند و فراترکیب یافتههای کیفی منابع کلیدی منتخب، احصاء تعداد ۷۷ کد مفهومی طبقهبندی شده در چارچوب ۱۴ مولفهی کیفیت پایین سبک زندگی دانشجویی؛ ناکارآمدی سبک تفکر و یادگیری؛ ضعف مهارتهای پژوهشی و ارزشآفرینی؛ ضعف جامعهپذیری دانشگاهی؛ ضهعف مهارتهای اقتصادی ویژگیهای شخصیتی بازدارنده؛ کارآمدی پایین عملکرد گروههای آموزشی؛ کارآمدی پایین عملکرد اعضای هیئت علمی؛ فقدان کیفیت رویکردهای ارزیابی و پایش عملکرد؛ ضعف و محدودیت حکمرانی و راهبری امور؛ چالش جامعهپذیری حرفهای؛ کمیابی و فقدان کفایت منابع علمی–رفاهی؛ نفوذ و گسترش جهتگیریهای غیرعلمی؛ فقدان و یا حضور محدود گروههای حامی، به ترتیب ذیل ۳ مقوله اصلی موانع علی توسعه دانشجویی؛ موانع زمینهای توسعه دانشجویی؛ و موانع مداخلهای توسعه دانشجویی، تایید شده توسط خبرگان عرصه توسعه دانشجویی با استفاده از شاخص ضریب توافق کاپا در سه سطح فردی، سازمانی و فراسازمانی است. در نهایت، ضمن بحث و نتیجهگیری و تبیین دستاوردهای پژوهش با استناد به مبانی نظری مرتبط، پیشنهاداتی در راستای بهبود اقدامات توسعه دانشجویی ارائه گردید.
[۱]. Meta- Synthesis
[۲]. در پژوهش حاضر با هدف پوشش مناسب و مطلوبی از دستاوردهای پژوهشهای معتبر؛ و با هدف جبران کمیابی منابع و مطالعات علمی معتبر در خصوص مسائل و چالشهای توسعه دانشجویی، افزون بر دستاوردهای تحقیقات کیفی به عنوان محور اصلی رویکرد کیفی در روش فراترکیب، از نتیجه تفسیر و تحلیلهای کیفی دستاوردهای مطالعات و پژوهشهای کمی نیز استفاده شده است.
[۳]. شاخص معیار ارزیابی کیفیت و اعتبار منابع منتخب کلیدی، در بخش روششناسی پژوهش توضیح داده شده است.
Keywords:
Authors
شهربانو خشکاب
Tehran University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :