سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه تغییرات اقلیمی در دو اقلیم بیابانی و نیمه خشک

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,679

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DESERT01_006

Index date: 20 August 2012

مقایسه تغییرات اقلیمی در دو اقلیم بیابانی و نیمه خشک abstract

میزان بارندگی و دما از مهمترین عوامل تعیین کننده اقلیم یک منطقه است . تحقیقات نشان داده است که اندک تغییر در دما موجب تغییرات فوق العاده در اقلیم گردیده است که به صورت خشک سالی، بارش های سنگین و طوفان، منعکس می شود. براساس مطالعات انجام شده در این زمینه به نظر می رسد که تغییرات اقلیمی درحال رخ دادن است. از طرف دیگر به بررسی ارتباط نوع اقلیم و تغییرات اقلیمی کمتر پرداخته شده است. در این مطالعه پارامترهای هواشناسی دما، درجه روز، بارندگی، رطوبت نسبی، ابرناکی، ساعت آفتابی و باد از سه ایستگاه سینوپتیک زاهدان، مشهد و تهران، در طی دوره ی آماری 56 ساله جمع آوری گردید. داده ها به دو دوره ی 28 ساله تقسیم شدند؛ نیمه اول از 1951 الی 1978 و نیمه دوم از 1979 الی 2006 می باشد. به منظور مقایسه میانگین ها با توجه به نرمال نبودن داده ها، از آزمون من-ویتنی استفاده شده است. نتایج نشان داد که در مقایسه بین دو ایستگاه مشهد و زاهدان، ایستگاه مشهد در شاخص های دمایی بیشترین اختلاف معنی دار را دارا می باشد. در حالی که در سایر پارامترهای مورد بررسی در ایستگاه زاهدان بیشترین تفاوت معنی دار، مشاهده گردید. این موضوع بخصوص در رابطه با کاهش رطوبت نسبی، افزایش روزهای بدون ابر و افزایش ساعات آفتابی در شهر زاهدان بخوبی نمایان است. می توان گفت تغییرات اقلیمی در اقلیم بیابانی زاهدان شدیدتر از تغییرات اقلیمی در اقلیم نیمه خشک مشهد بوده است.

مقایسه تغییرات اقلیمی در دو اقلیم بیابانی و نیمه خشک Keywords:

مقایسه تغییرات اقلیمی در دو اقلیم بیابانی و نیمه خشک authors

ابوالفضل مساعدی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی و محیط­زیست دانشگاه فردوسی مشهد

غزاله کواکبی

دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مژده سلیمی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابراهیمی: علیزادها: جوانمرد، س. 1384. بررسی وجود تغییر دما در ...
_ رحیم زاده، ف.1385. مطالعه تغییر پذیری بارش دهه‌های اخیر ...
قره‌خانی، ا؛ قهرمان، ن.1389. بررسی روند تغییرات فصلی و سالانه ...
کوچکی، ع ؛ نصیری، م؛ کمالی، غ، 1386. مطالعه شاخص‌های ...
محمدی، ح؛ تقوی، ف. 1384. روند شاخص‌های حدی دما و ...
ورشاویان، و؛ خلیلی، ع؛ قهرمان، ن؛ حجام، س1390. بررسی روندتغییرات ...
Robinson, P.J.200. "Temporal Trends in United States dew point temperatures". ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه تغییرات اقلیمی در دو اقلیم بیابانی و نیمه خشک" توسط ابوالفضل مساعدی، دانشیار دانشکده منابع طبیعی و محیط­زیست دانشگاه فردوسی مشهد؛ غزاله کواکبی، دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد؛ مژده سلیمی فرد، دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله متغییرهای هواشناسی، تغییرات اقلیمی، آزمون من-ویتنی، مقایسه میانگین، اقلیم بیابانی، زاهدان هستند. این مقاله در تاریخ 30 مرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2679 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که میزان بارندگی و دما از مهمترین عوامل تعیین کننده اقلیم یک منطقه است . تحقیقات نشان داده است که اندک تغییر در دما موجب تغییرات فوق العاده در اقلیم گردیده است که به صورت خشک سالی، بارش های سنگین و طوفان، منعکس می شود. براساس مطالعات انجام شده در این زمینه به نظر می رسد که تغییرات اقلیمی درحال رخ ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه تغییرات اقلیمی در دو اقلیم بیابانی و نیمه خشک با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.