سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و مقایسه کاربرد روشهای نوین آبیاری در پروژه های بیولوژیکی بیابانزدایی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,680

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DESERT01_088

Index date: 20 August 2012

بررسی و مقایسه کاربرد روشهای نوین آبیاری در پروژه های بیولوژیکی بیابانزدایی abstract

استقرار گیاهان در پروژه‌های بیابانزدایی با چالشهای متعددی روبروست. کمبود بارش، رطوبت نسبی هوا و همچنین رطوبت قابل دسترس، دمای بالا و تبخیر زیاد و وزش بادهای سهمگین از جمله عواملی هستند که رشد و استقرار گیاهان در بیابانها را با محدودیت مواجه می‌نمایند. با توجه به محدودیت کمی و کیفی منابع آبی در استقرار گیاهان مناطق بیابانی، انتخاب روش مناسب آبیاری گیاهان دارای اهمیت زیادی است و باید این انتخاب آگاهانه و با دقت تمام انجام گیرد. انتخاب سیستم آبیاری مناسب جهت استقرار نهالها در پروژه های بیابانزدایی به عواملی همچون شرایط اقلیمی، نیروی کارگر، بودجه، نوع گیاهان کاشته شده و غیره بستگی دارد. در این مقاله به سیستم های آبیاری گیاهان که در گذشته و در حال حاضر در پروژه های بیابانزدایی در اقصی نقاط جهان استفاده شده است، اشاره شده و نقاط ضعف و قوت این روشها با یکدیگر مقایسه گردیده اند. سیستم های آبیاری مورد بررسی در این مقاله عبارتند ازروش آبیاری لوله‌های منفذدار، لوله‌های عمیق، آبیاری در حفاظهای درختی ، گلدانهای رسی دفن شده، آبیاری فتیله‌ای و کپسولهای منفذدار. این سیستم‌های آبیاری در مناطق بیابانی دنیا استفاده شده و نتایج خوبی به همراه داشته است اما برخی از این روشها در ایران هنوز آنچنان شناخته شده نیست و دارای پتانسیل قابل ملاحظه‌ای جهت کاربرد در شرایط بیابانهای ایران است.

بررسی و مقایسه کاربرد روشهای نوین آبیاری در پروژه های بیولوژیکی بیابانزدایی Keywords:

بررسی و مقایسه کاربرد روشهای نوین آبیاری در پروژه های بیولوژیکی بیابانزدایی authors

پریسا منظری

کارشناس ارشد بیابانزدایی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین بشری

استادیار گروه مرتع و آبخیز، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفها

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، حسن، 1387، ژئومرفولوژی کاربردی، جلد2، بیابان، انتشارات دانشگاه تهران، ...
Curtis, V. 1986, Women and the Transport of Water; Intermediate ...
Bainbridge, D.A. 2009, A Guide for Desert and Dryland Restoration; ...
Bainbridge, D.A., 2002. Alternative Irrigation Systems for Arid Land Restoration. ...
De Silva, D.A., 1985. Viability of irrigation by porous capsule ...
Mari Gowda, M.H. 1974, Dry Orcharding, The Lal Baugh, Vol.19, ...
Mathew, T.J., 1987. Cheap micro- irigation by plastic pipes. Society ...
Miettinen, A., et al., 1988. Rhizobium nodulation in Prosopis juliflora ...
Sheng Han, S. 1974, Fan Sheng-chih Shu: An Agriculturist Book ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و مقایسه کاربرد روشهای نوین آبیاری در پروژه های بیولوژیکی بیابانزدایی" توسط پریسا منظری، کارشناس ارشد بیابانزدایی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان؛ حسین بشری، استادیار گروه مرتع و آبخیز، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفها نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیستم آبیاری، بیابان، آب ، بیابانزدایی، رطوبت قابل دسترس هستند. این مقاله در تاریخ 30 مرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1680 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استقرار گیاهان در پروژه‌های بیابانزدایی با چالشهای متعددی روبروست. کمبود بارش، رطوبت نسبی هوا و همچنین رطوبت قابل دسترس، دمای بالا و تبخیر زیاد و وزش بادهای سهمگین از جمله عواملی هستند که رشد و استقرار گیاهان در بیابانها را با محدودیت مواجه می‌نمایند. با توجه به محدودیت کمی و کیفی منابع آبی در استقرار گیاهان مناطق بیابانی، انتخاب روش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و مقایسه کاربرد روشهای نوین آبیاری در پروژه های بیولوژیکی بیابانزدایی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.