بررسی تلفات دانه گندم در برداشت با کمباین های مختلف در استان اردبیل و ارائه راهکارهای کاهش آن
Publish place: he Journal of Agricultural Mechanization، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 267
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAMTB-5-1_001
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
Abstract:
چکیدهمرحله برداشت یکی از مهم ترین مراحل تولید محصولات کشاورزی بوده و بخش مهمی از تلفات محصول در این مرحله اتفاق می افتد. در سال زراعی ۹۷-۹۶، میزان تلفات برداشت گندم تعداد ۴۹ دستگاه از کمباین های متداول داخلی (جاندیر۹۵۵، ۱۰۵۵ وکلاس ۶۸اس ( و کمباین جدید نیوهلند ۵۰۸۰ TC، به روش نمونه گیری تصادفی، در پنج شهرستان استان اردبیل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد کل تلفات برداشت گندم در استان اردبیل ۷۱/۵ درصد بود که سهم تلفات طبیعی و کمباینی به ترتیب ۷۴/۳ و ۹۷/۱ درصد بود. از بین کمباین های مورد بررسی، کمباین نیوهلند ۵۰۸۰ دارای کمترین میزان تلفات دانه به میزان ۱ % و بیشترین ظرفیت مزرعه ای به میزانha.hr-۱۱۶/۱ بود. بیشترین تلفات دانه به میزان ۵۱/۲% در کمباین کلاس ۶۸اسبا ظرفیت مزرعهای ha.hr-۱۷۸/۰ محاسبه شد. در کمباین های جاندیر، کلاس و نیوهلند به ترتیب ۵/۶۸، ۲/۶۵ و ۹۰ درصد از تلفات کمباینی دانه توسط واحد سکوی برش ایجاد شد. تلفات سکوی برش در کمباینهای جاندیر، کلاس و نیوهلند به ترتیب ۴۱/۱، ۶۴/۱ و ۹۹/۰درصد بود. تلفات واحدهای فراوری (عقب) در کمباین جاندیر و کلاس نیز به ترتیب ۶۷/۰ و ۸۷/۰ درصد و برای نیوهلند ۵۰۸۰ TCحدود ۰۴/۰ درصد بود. نتایج حاصل از بررسی نمونه دانه در مخزن کمباین نشان داد که میزان تلفات کیفی مفید برای کمباین های نیوهلند ۵۰۸۰ TC، جاندیر و کلاس به ترتیب ۵۲/۰، ۰۳/۱ و ۱۴/۱% است. به طورکلی، برای برداشت گندم در استان اردبیل به ترتیب استفاده از کمباین های نیوهلند ۵۰۸۰ TC، و جاندیر۹۵۵ توصیه می گردد.
Authors
جبراییل تقی نژاد
بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
الیاس دهقان
موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :