به کارگیری معیارهای تحلیل شبکه های اجتماعی در ارزیابی های کتاب سنجی
Publish place: Journal of Dentistry، Vol: 7، Issue: 25
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 147
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_QJEI-7-25_006
Index date: 13 February 2023
به کارگیری معیارهای تحلیل شبکه های اجتماعی در ارزیابی های کتاب سنجی abstract
هدف: پژوهش حاضر با استفاده از شاخص های علمسنجی و تحلیل شبکههای اجتماعی به مطالعه دانشگاه تهران در تولید علم ایران در یک دوره ده ساله میپردازد. در این پژوهش از شاخص مرکزیت شبکههای اجتماعی در ارزیابی مقالات نمایه شده دانشگاه تهران در نمایه وب آو ساینس استفاده شده است. روش پژوهش: این پژوهش از نوع علم سنجی بوده و با استفاده از روش تحلیل هم استنادی و تحلیل شبکه ای انجام شده است و جامعه آن کلیه مقالاتی است که حداقل یک مولف وابسته به دانشگاه تهران داشته و بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ در وب آو ساینس نمایه شدهاند. پس از جست وجو در پایگاه وب آو ساینس ۴۷۳۲ عنوان مقاله یافت شد و با در نظر گرفتن آستانه استنادی ۹۰۰ عنوان مقاله انتخاب شد. رکوردهای بازیابی شده در فرمت متن ساده ذخیره و سپس با استفاده از نرمافزار سایت اسپیس مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: در مقالات مورد بررسی ۲۹۴۵۵ منابع مورد استناد اعضای هیات علمی دانشگاه تهران قرار گرفت بود. که بیش از نیمی از این منابع ، منابع ایرانی می باشند. اعمال شاخص مرکزیت نشان میدهد اگرچه گنجعلی (در حوزه شیمی تجزیه) بالاترین میزان مرکزیت در شبکه هماستنادی دانشگاه تهران را داراست. اما سایر منابع با مرکزیت بالا غیر ایرانی هستند. نتیجه گیری: در این پژوهش منابع پر استناد و منابع با مرکزیت و سیگما بالا مشخص شد. یافتهها نشان داد اگر چه بسامد استنادی می توان شاخصی برای نمایانی مقالات باشد. اما مقالاتی که مرکزیت بالاتری نسبت سایر مقالات به دست میآورند الزاما پر استنادترین مقالات نیستند.
به کارگیری معیارهای تحلیل شبکه های اجتماعی در ارزیابی های کتاب سنجی Keywords:
به کارگیری معیارهای تحلیل شبکه های اجتماعی در ارزیابی های کتاب سنجی authors
نجمه سالمی
دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید بهشتی
غلامرضا فدایی
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه تهران
فریده عصاره
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :