سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به روشFAO-UNEP و با استفاده از GIS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز قمرود)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,300

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DESERT01_366

Index date: 20 August 2012

ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به روشFAO-UNEP و با استفاده از GIS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز قمرود) abstract

این تحقیق با هدف ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش‌گیاهی مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به روش FAO-UNEP در حوزه آبخیز قمرود به وسعت 1614176 هکتار انجام شد. ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی از جنبه های وضعیت کنونی و استعداد طبیعی با استفاده از شاخص‌های مختلف انجام گردید. با تلفیق و ادغام لایه های اطلاعاتی به‌دست آمده با میان گیری از وزن هر یک از جنبه های وضعیت کنونی و استعداد طبیعی، اقدام به طبقه بندی گردید و نقشه های مزبور در محیط GIS تهیه شد. نتایح ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی حوزه ‌آبخیز قمرود از منظر وضعیت کنونی و استعداد طبیعی نشان داد که از جنبه وضعیت کنونی 30/1 درصد مساحت حوضه در طبقه ناچیز، 33/8 درصد در طبقه متوسط، 12/6 درصد در طبقه شدید و 23/6 درصد در طبقه خیلی شدید واقع شده است و از جنبه استعداد طبیعی نیز 2/05 درصد مساحت حوضه در طبقه ناچیز، 54/74 درصد در طبقه متوسط، 43/13 درصد در طبقه شدید و 0/08 درصد در طبقه خیلی شدید واقع شده است. همچنین از دیگر نتایج این تحقیق می‌توان به این نکته اشاره کرد که روش FAO-UNEP، علیرغم اینکه یکی از روش‌های مناسب ارائه شده برای ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی است، دارای نواقصی هم هست که از جمله نواقص بارز آن، اتکای زیاد به اطلاعات و آمار است که در صورت فقدان اطلاعات، انجام این روش با مشکل مواجه خواهد شد.

ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به روشFAO-UNEP و با استفاده از GIS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز قمرود) Keywords:

ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به روشFAO-UNEP و با استفاده از GIS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز قمرود) authors

محمد مهدی فتاحی

کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم و مدرس

حمید رضا جاویدکیا

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
درویش، محمد، 1378. امکانسنجی مدیریتی در استفاده از روش تهیه ...
رفیعی امام، عمار، 1382. بررسی بانزایی دشت ورامین با تکیه ...
زهتابیان غلامرضا و جعفری. ر، 1381. تعیین شدت تخریب منابع ...
عباس‌آبادی، محمدرضا. 1378. ارزیابی کمی بیابان‌زایی در دشت آق قا ...
FAO & UNEP. 1984: Provisional methodology for assessment and mapping ...
Grumblatt, J; W.K. Ottichilo; RK. Sinage; H.A. Mwendaand Y. Orev. ...
UNEP. 1997: World Atlas of Desertification _ New York & ...
Wangati, F. 1997: Developing the Capacity for Natioal Desertification Assessment: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به روشFAO-UNEP و با استفاده از GIS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز قمرود)" توسط محمد مهدی فتاحی، کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم و مدرس؛ حمید رضا جاویدکیا، کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی، پوشش‌گیاهی، قمرود، FAO-UNEP،GIS هستند. این مقاله در تاریخ 30 مرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1300 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این تحقیق با هدف ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش‌گیاهی مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به روش FAO-UNEP در حوزه آبخیز قمرود به وسعت 1614176 هکتار انجام شد. ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی از جنبه های وضعیت کنونی و استعداد طبیعی با استفاده از شاخص‌های مختلف انجام گردید. با تلفیق و ادغام لایه های اطلاعاتی به‌دست آمده با ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی و طبقه بندی زوال پوشش گیاهی مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به روشFAO-UNEP و با استفاده از GIS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز قمرود) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.