ارائه ی راه کارهای مدیریتی در مقابله با مخاطرات هم زمان سیلاب های ساحلی و درون شهری

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 173

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-14-5_006

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

Abstract:

هم زمانی سیلاب ساحلی و درون شهری به عنوان تهدیدی برای مناطق توسعه یافته شهری ساحلی به شمار می رود. برای رویارویی با چالش های جدید مدیریت سیلاب در این مناطق در درجه اول باید درک مناسبی از مخاطرات ناشی از سیلاب فراهم شود. بدین منظور در این تحقیق به شناسایی شدت و فراوانی وقوع سیل بر پایه ی اطلاعات طوفان های تاریخی منطقه موردنظر با استفاده از روش های آماری پرداخته شده است. پنج تابع توامان برای تعیین دوره بازگشت هم زمان سیلاب درون شهری و ساحلی بر داده های هیدرولوژیکی برازش داده شده و درنهایت با استفاده از آزمون های کلموگروف اسمیرنوف و خطای ریشه حداقل مربعات بهترین آن ها انتخاب شده است. سپس به منظور افزایش کیفیت و مدیریت برنامه های توسعه شهری، استفاده از نقشه های سیلاب به عنوان یک ابزار مفید در تصمیم گیری استفاده شده است. ازین رو نرم افزار WMS مبتنی بر سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، در تعیین گستره و عمق آب گرفتگی ناشی از سیلاب ترکیبی ۱۰۰ ساله بر منطقه برانکس در شهر نیویورک به کار گرفته شده است. راهکارهای مدیریتی کنترل سیلاب (BMP) به عنوان روش های کاهنده اثرات مخرب سیلاب در پنج گروه مقاومت، تاخیر، عقب نشینی، ذخیره و تخلیه طبقه بندی شده اند. سپس با استفاده از روش های تصمیم گیری چند معیاره شاخص عملکرد راه کارها براساس پنج فاکتور درجه کاهش خطر، زیبایی، هزینه های ساخت، هزینه های نگهداری و بهره برداری و سطح سازگاری با طبیعت تعیین شد و در نهایت یکی از راه کارها به عنوان استراتژی برتر کنترل سیلاب معرفی گردیده است.

Keywords:

برانکس نیویورک , بهترین راه کارهای مدیریتی , تصمیم گیری چندمعیاره , تحلیل توامان وقوع سیلاب درون شهری و ساحلی , شبیه سازی هیدرولوژیکی سیلاب

Authors

محمد کارآموز

استاد/ گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تهران.

مهکامه طاهری

دانش آموخته کارشناسی ارشد / مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تهران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :