سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر افزایش شوری بر تغییرات سیمای گیاهی منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 962

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SHOUSHTARECO01_059

Index date: 30 August 2012

اثر افزایش شوری بر تغییرات سیمای گیاهی منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی abstract

گیاهانی که در شوره زارها رشد میکنند همگی شورپسند و جزء گیاهان هالوفیت می باشند. این گیاهان نسبت به تنش شوری مقاومت نشان می دهند که به خاطر خصوصیات ریخت شناسی خود قادر به دفع نمک های اضافی از اندامهای خود هستند. برای انجام این تحقیق، منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی با توجه به فاصله از گنبد نمکی مورد مطالعه، به 3 زون نسبتا همگن تقسیم شد؛ سپس در هر زون 4 ترانسکت 100 متری مستقر گردید. در طول هر ترانسکت، پوشش گیاهی منطقه با استفاده از روش زوجهای تصادفی محاسبه گردید. به منظور تأثیر تنش شوری خاک منطقه بر گیاهان، از هر زون 2 نمونه خاک از عمق 20-0 ,40-20 سانتی متری برداشت شد و میزانPH ، EC و املاح خاک در آزمایشگاه تعیین گردید. نتایج حاصله نشان داد که میزان PH و EC در زون 3 بیشتر و در زون 2 به خاطر وضعیت توپوگرافی و زهکشی ضعیف، کمتر است. همچنین بیشترین میزان املاح مربوط به زون 3 می باشد که با کمترین شیب توپوگرافی و بیشترین فاصله از گنبد نمکی به صورت دشت در آمده است. این تغییرات در سیمای گیاهی منطقه مؤثر بوده و همه گیاهان را به سمت گیاهان هالوفیت سوق داده است

اثر افزایش شوری بر تغییرات سیمای گیاهی منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی Keywords:

اثر افزایش شوری بر تغییرات سیمای گیاهی منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی authors

فریده کمانه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس- گروه زیست شناسی

رضا قضاوی

دانشگاه شیراز- دانشکده کشاورزی

محمدرضا هادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس- گروه زیست شناسی

اشکان کاظمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحدبیضاء

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سعید، 1385، اطلس جامع گیتا شناسی، موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی ...
ولی.ع، قضاوی.ر، 382 1، مطالعه روابط بین تراکم گونه های ...
خداقلی، م. 1374، بررسی پوشش گیاهی و خاک در واحدهای ...
ح، 1375، بررسی اثر عوامل موثر محیطی در پوشش گیاهی ...
قهرمان. احمد، 1375، کوروموفیت های ایران(سیستماتیک گیاهی) _ مرکز نشر ...
علیزاده. امین، 1384، رابطه آب و خاک و گیاه، موسسه ...
Breckle, siegmar-w. 1982. The significance of salinity in spooner, B. ...
Batanouny, K.H. 2001 Plants in the deserts of the middle ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر افزایش شوری بر تغییرات سیمای گیاهی منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی" توسط فریده کمانه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس- گروه زیست شناسی؛ رضا قضاوی، دانشگاه شیراز- دانشکده کشاورزی؛ محمدرضا هادی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس- گروه زیست شناسی؛ اشکان کاظمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدبیضاء نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش منطقه ای اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شوره زارها، هالوفیت، تنش، گنبدهای نمکی هستند. این مقاله در تاریخ 9 شهریور 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 962 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گیاهانی که در شوره زارها رشد میکنند همگی شورپسند و جزء گیاهان هالوفیت می باشند. این گیاهان نسبت به تنش شوری مقاومت نشان می دهند که به خاطر خصوصیات ریخت شناسی خود قادر به دفع نمک های اضافی از اندامهای خود هستند. برای انجام این تحقیق، منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی با توجه به فاصله از گنبد نمکی مورد مطالعه، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر افزایش شوری بر تغییرات سیمای گیاهی منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.