اثربخشی آموزش رایانه ای مهارت های دیداری - حرکتی بر شدت نشانه های کودکان با اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 142

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-9-3_002

تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1402

Abstract:

زمینه و هدف: مطالعات پیشین نشان داده ­اند که آموزش شناختی رایانه­ ای می­ تواند جهت بهبود نشانه ­های کودکان با اختلال نارسایی­ توجه/ فزون­ کنشی به کار رود، اما درباره تاثیر آموزش رایانه­ ای مهارت ­های دیداری- حرکتی در این کودکان، مطالعات اندکی انجام شده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش رایانه­ ای مهارت­ های دیداری- حرکتی بر شدت نشانه ­های کودکان با اختلال نارسایی­ توجه/ فزون کنشی انجام شد. روش : پژوهش حاضر، آزمایشی با طرح پیش ­آزمون- پس ­آزمون با گروه گواه بود. با نمونه­ گیری خوشه­ ای، ۳۰ دانش آموز پسر در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ در مقطع ابتدایی شهر مشهد با بیشترین نمرات در مقیاس درجه ­بندی کانرز- فرم معلم (۱۹۶۹) و ملاک ­های مصاحبه ساختاریافته بالینی، به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایدهی شدند. گروه آزمایش، مداخله را در ۹ جلسه ۶۰ دقیقه­ ای دریافت کرد، ولی گروه گواه هیچ مداخله ­ای دریافت نکرد. ابزارهای استفاده شده، مقیاس درجه­ بندی کانرز فرم معلم (۱۹۶۹)، مصاحبه ساختاریافته بالینی، و بازی رایانه ­ای پژوهشگر­ساخته رایاپویا بود. داده ­ها به شیوه تحلیل کوواریانس تک ­متغیره و چندمتغیره در محیط نرم­افزار SPSS-۲۵ تحلیل شد. یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که پس از کنترل نمرات پیش ­آزمون، تفاوت آماری معناداری بین میانگین نمرات پس­آزمون دو گروه آزمایش و گواه در متغیر نشانه­ های نارسایی­ توجه/ فزون ­کنشی وجود دارد (۰/۰۱>P). نتیجه گیری: آموزش رایانه­ ای مهارت­ های دیداری- حرکتی (رایاپویا)، یک روش یادگیری امیدوار­کننده است که باعث بهبود نشانه­ های نارسایی ­توجه/ فزون­ کنشی شده است. بنابراین می­ توان از آن به ­عنوان یک روش جایگزین یا مکمل برای مداخلات معمول این اختلال استفاده کرد.

Keywords:

Computerized training , visual-motor skills , attention deficit / hyperactivity disorder , آموزش رایانه ای , مهارت های دیداری - حرکتی , اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی

Authors

علی کرمانی

Faculty of Educational Sciences and Psychology, Isfahan University, Iran

سجاد بشرپور

Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Mohaghegh Ardabili University, Ardabil, Iran

محمد نریمانی

Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Mohaghegh Ardabili University, Ardabil, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :