سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثرات زیست محیطی سد های بزرگ بررسی موردی سد شهید رجایی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,350

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEE06_546

Index date: 20 November 2012

اثرات زیست محیطی سد های بزرگ بررسی موردی سد شهید رجایی abstract

زمین و آب از نظر بوم‌شناسی در یک سیستم به نام حوزه آبریز بهم متصل‌اند. از کوچک‌ترین قطره آب تا رودخانه‌های بسیار بزرگ، آب در حال شکل دادن به زمین است. رسوبات و مواد حل شده در آب به رودخانه‌ها و آبریزهای کوچک و نهایتاً به دریا وارد می‌شوند. البته، رودخانه‌ها وابسته به زمین هستند. نوع صخره‌ها و خاک منطقه، شکل زمین و پوشش گیاهی منطقه از جمله عواملی هستند که شکل، اندازه و میزان جریان‌ آب رودخانه را تعیین می‌کنند.وقتی این ارتباط تنگاتنگ بین رودخانه و زمین، به وسیله یک سد قطع می‌شود، تأثیر خود را بر سراسر حوزه آبریز و همچنین اکوسیستم منطقه نشان می‌دهد. از بین تمام راه‌های موجود برای تغییر الگوی هیدرولوژیک یک رودخانه، سدها بیشترین و سریع‌ترین تأثیر را دارند. همانطور که می دانیم تا چند سال آینده جهان با بحران بی آبی کم سابقه ای در طول عمر خود مواجه خواهد شد که دانشمندان سعی داشتند با ارائه روشهایی به ذخیره آب بپردازند و از هدر رفتن آن جلوگیری کنند و این امر و در کنار آن تولید انرژی از آب موجب پیدایش علم مهندسی سد شده است. البته قدمت سد سازی در جهان به هزاره های پیشین می رسد و در ایران، سد ذوالقرنین معروف به اسکندر یکی از قدیمی ترین سازه های ذخیره آب در دنیا می باشد. در این مقاله سعی شده است که ارتباط یکی دیگر از شاخه های مهندسی عمران تحت عنوان مهندسی سد را با محیط زیست بررسی کرده و ضمن برشمردن خطرات سدها بر محیط پیرامون خود، با ارائه راهکارهای مختلف سعی شود که اثرات مخرب سدها را به حداقل کاهش دهیم. همچنین به بررسی اثرات زیست محیطی یکی از سدهای بزرگ ایران به نام سد شهید رجایی که در شمال کشور در استان مازندران قرار دارد، پرداخته می شود.

اثرات زیست محیطی سد های بزرگ بررسی موردی سد شهید رجایی Keywords:

اثرات زیست محیطی سد های بزرگ بررسی موردی سد شهید رجایی authors

مهدی خداپرست

استادیار و عضو هیئت علمی، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شریعت، م.، منوری، س. م0، (1375)، "مقدمه ای بر ارزیابی ...
_ (1380) "ارزیابی آثار زیست محیطی سد مخزنی نرماب و ...
شاکری، پ، (1380)، "ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح قره سو-زرین ...
[]‌مهندسین مشاور یکم، (1388)، "مطالعات ارزیابی آثار زیست محیطی سد ...
[] شرکت مدیریت منابع آب ایران، (1384) "دفتر استانداردها و ...
فلاحت کار، س.، صادقی، آ، سفیانیان، ع.، (139) "ارزیابی اثرات ...
A. Sayadi, and A. Khodadadi D. and S Partani, (2009) ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثرات زیست محیطی سد های بزرگ بررسی موردی سد شهید رجایی" توسط مهدی خداپرست، استادیار و عضو هیئت علمی، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم؛ محمد غفاری نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سد، اثرات زیست محیطی، سد شهید رجایی هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2350 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمین و آب از نظر بوم‌شناسی در یک سیستم به نام حوزه آبریز بهم متصل‌اند. از کوچک‌ترین قطره آب تا رودخانه‌های بسیار بزرگ، آب در حال شکل دادن به زمین است. رسوبات و مواد حل شده در آب به رودخانه‌ها و آبریزهای کوچک و نهایتاً به دریا وارد می‌شوند. البته، رودخانه‌ها وابسته به زمین هستند. نوع صخره‌ها و خاک منطقه، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثرات زیست محیطی سد های بزرگ بررسی موردی سد شهید رجایی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.