سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی اقلیم آسایش گردشگری منطقه حفاظت شده خانگرمز دراستان همدان بااستفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل (TCI)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,956

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEE06_589

Index date: 20 November 2012

ارزیابی اقلیم آسایش گردشگری منطقه حفاظت شده خانگرمز دراستان همدان بااستفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل (TCI) abstract

کشور ایران با برخورداری از تنوع مکانی و زمانی شرایط آب و هوایی و با دارا بودن آداب و رسوم متعدد و آثار باستانی و سرزمین های فرهنگی گوناگون، از نظر وجود جاذبه های گردشگری جزو ده کشور برتر دنیاست . با توجه به توان طبیعی سرزمین، اکوتوریسم که با هدف طبیعت گردی و مطالعه فرهنگ های مختلف صورت می گیرد، می تواند به عنوان ابزاری برای دستیابی به توسعه پایدار ، از جایگاه ویژه ای در میان انواع گردشگری ها برخوردار باشد.ازآنجایی که امروزه حفاظت از محیط زیست و استفاده بهینه از جاذبه های طبیعی موجود در آن برای کشورهای در حال توسعه و جهان سوم بسیار پرهزینه است از این رو بیشترکشورها برای تامین منابع مالی و جبران هزینه ها می بایست بحث گردشگری را درپارک های ملی و مناطق حفاظت شده خود ترویج دهند، شاخص اقلیم آسایش گردشگریTourism climate index شاخصی است که به طور سیستماتیک تأثیر عناصر اقلیمی را بر گردشگری مشخص می نماید. در این پژوهش با استفاده ازشاخص اقلیم آسایش گردشگری و همچنین با استفاده از امکانات GIS در میان یابی، تعمیم داده های نقطه ای به پهنه ای وترکیب نقشه ها، زمان های مساعد جهت حضور گردشگران در منطقه حفاظت شده خانگرمز دراستان همدان مشخص شده است. داده های مورد استفاده در این پژوهش مربوط به میانگین هفت پارامتر اقلیمی در ایستگاه های سینوپتیک وکلیماتولوژی درون و اطراف استان همدان بوده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد، شاخص اقلیم آسایش گردشگری این منطقه در ماه های اردیبهشت،تیر، مرداد و مهر دارای شرایط عالی و مطلوب می باشد و در ماه های شهریوروخردادشاخص اقلیم آسایش گردشگری منطقه دارای شرایط ایده آل ورتبه ای بالا بوده و این ماه ها بهترین ماه برای حضور گردشگران می باشند.

ارزیابی اقلیم آسایش گردشگری منطقه حفاظت شده خانگرمز دراستان همدان بااستفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل (TCI) Keywords:

ارزیابی اقلیم آسایش گردشگری منطقه حفاظت شده خانگرمز دراستان همدان بااستفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل (TCI) authors

سجاد آستانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ،باشگاه پژوهشگران جوان

محمود پری پور

استادیار و عضو هیات عملی دانشگاه صنعتی همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
گندمکار، ا، محرر احمدی، _ اقلیم آسایش گردشگری شهرستان کاشمر ...
یائی، م، بختیاری، آ.، 138. شاخص اقلیم آسایش گردشگری جزیره ...
ساری صراف، بهروز، جلالی، طاهره، کمالی، آذین _ بندی کلیماتوریسم ...
اسماعیل نژاد، _ بررسی اقلیم گردشگری زمستانه در شهرستان چابهار، ...
گندمکار، ا. 1388. کاربرد GIS در پهنه بندی شاخص TCI ...
محمودی، پ.، 137. گردشگری و تعیین محدوده آسایش اقلیمی آن ...
آستانی، س.، خدابخش، ن.، 130. پهنه بندی اقلیم آسایش گردشگری ...
رمضانی، ب.. 1385. شناخت پتانسیل های اکوتوریستی آسایش زیست اقلیمی ...
اسماعیلی، ر، نوخندان، م.، 139. ارزیابی اقلیم آسایشی چند شهر ...
آمار واطلاعات اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان . ...
جهان بخش، س، 137.ارزیابی زیست اقلیم انسانی تبریز و نیاز ...
علیجانی، ب.13.نگرشی نو در کاربرد آب و هواشناسی، فصلنامه تحقیقات ...
قائمی، و.139. نگرشی نو در کاربرد آب و هواشناسی، فصلنامه ...
کاویانی، م. ر.1371.ارزیابی اقالیم حیاتی و آستانه های تحریک آن ...
Miczkowski, A. , weather and climate - Related information for ...
Perry, A. 2001. More Heat and Drought, Proceedings of the ...
Terjung, W.H. 1968.World patterns of the Monthly Comfort index International ...
Ramezan Gourab and P _ Foroughe, Climatic, 2010, potential of ...
Hassan Farajzadehah and Andreas Matzarakisb, 2009, Quantification of climate for ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی اقلیم آسایش گردشگری منطقه حفاظت شده خانگرمز دراستان همدان بااستفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل (TCI)" توسط سجاد آستانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ،باشگاه پژوهشگران جوان؛ محمود پری پور، استادیار و عضو هیات عملی دانشگاه صنعتی همدان نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گردشگری، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مدل TCI، منطقه حفاظت شده خانگرمز، استان همدان هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1956 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشور ایران با برخورداری از تنوع مکانی و زمانی شرایط آب و هوایی و با دارا بودن آداب و رسوم متعدد و آثار باستانی و سرزمین های فرهنگی گوناگون، از نظر وجود جاذبه های گردشگری جزو ده کشور برتر دنیاست . با توجه به توان طبیعی سرزمین، اکوتوریسم که با هدف طبیعت گردی و مطالعه فرهنگ های مختلف صورت می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی اقلیم آسایش گردشگری منطقه حفاظت شده خانگرمز دراستان همدان بااستفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل (TCI) با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.