مدیریت و بهره وری آب باران در کشاورزی دیم
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 155
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_JIRCSA-2-3_004
Index date: 19 August 2023
مدیریت و بهره وری آب باران در کشاورزی دیم abstract
در حال حاضر، قسمت عمده ای از منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود. در نتیجه، بیشترین حجم تلفات آب نیز مربوط به این بخش می باشد. ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه در ناحیه خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته است. در چنین شرایطی، خشکی و کمبود آب یکی از مهم ترین چالش ها در تولید محصولات کشاورزی محسوب می شود. بنابراین، توسعه کشاورزی و تولید پایدار در مناطق خشک و نیمه خشک به افزایش کارایی مصرف آب در این مناطق بستگی دارد. کشاورزی دیم ۸۰ درصد از سطح زیر کشت کل کره زمین را به خود اختصاص داده است که شامل تولید ۶۲ درصد از غذای اصلی مردم می باشد. در حال حاضر، مزایای کشاورزی دیم خصوصا در راستای تولید غذا برای جمعیت رو به افزایش جهان، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. چرا که کشاورزی دیم دارای خصوصیات متمایز و متفاوتی نسبت به کشاورزی آبی بوده و مدیریت صحیح آب در آن، می تواند باعث افزایش ۷۵ درصدی تولید مواد غذایی شود و گامی اساسی در راستای جلوگیری از گرسنگی باشد. با توجه به شرایط اقلیمی در ایران و محدودیت های موجود در منابع آبی و اراضی حاصلخیز، مدیریت بهینه تامین و مصرف آب در کشاورزی، می-تواند نقش اساسی در تولید محصولات غذایی بر عهده داشته باشد. بنابراین، استفاده معقول از آب در بخش کشاورزی نیاز به برنامه ریزی و سرمایه گذاری صحیح داشته و در این راستا روش های نوین مدیریت و استحصال آب باران برای کشت های دیم از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیریت و بهره وری آب باران در کشاورزی دیم Keywords:
Water deficit , Sustainable agriculture , Rainfedagriculture , Rain water harvesting systems , کمبود آب , کشاورزی پایدار , کشت دیم , سامانه های استحصال آب باران
مدیریت و بهره وری آب باران در کشاورزی دیم authors
رقیه نجف زاده
دانشگاه ارومیه
مصطفی رحمتی
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :