بررسی تأثیر اکسینها و زخم زنی بر ریشهزایی قلمه های ساقه رزماری Rosemarinus officinalis

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 776

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_248

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

به منظور مقایسه ریشه زایی گیاه رزماری به دو روش استفاده از آکسین و زخم زنی، پژوهشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با استفاده از تیمارهای هورمونی اکسینهای ایندول بوتریک اسید و نفتالن استیک اسید در 10 سطح و تیمار زخم زنی در دو سطح انجام شد. بررسی نتایج نشان داد که هیچکدام از تیمارهای زخم زنی اعمال شده بر روی وزن خشک ریشه اثر معنیداری نداشته و کمترین میزان وزن تر ریشه مربوط به تیمار مخلوط دو هورمون اکسین با غلظت جمعاً 500 قسمت در میلیون بوده است. در تیمار 500 پی پیام نفتالن استیک اسید و تیمارهای مخلوط دو هورمون که جمعاً 1000 و 2000 پی پیام بیشترین درصد ریشهزایی را تولید نمود. ایندول بوتریک اسید با غلظت 2000 قسمت در میلیون بیشترین تعداد ریشه را تولید نمود. زمانی که ما هورمون ایندول بوتریک اسید را با غلظت 1000 قسمت در میلیون بکار بردیم، شاهد بیشترین طول ریشه و کمترین طول ریشه مربوط به مخلوط دو هورمون با غلظت جمعاً 2000 پی پیام بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس همچنین نشان داد بیشترین وزن تر مربوط به قلمه های زخم خوردهی بدون آکسین یا همان تیمار شاهد بود.

Authors

احمد رضا دری

دانشجوی کارشناسی ارشد نباتات زینتی دانشگاه آزاد جهرم– عضو باشکاه پزو

محمود دژم

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

محمد باقر زاهدی

دانشجوی کار شناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه شیراز - عضو باشکاه پژوهشگر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - هارتمن، ه. د. کستر. (1386). گیاه افزایی(ترجمه) برگردان توسط ...
  • زرگری، ع. 369). گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه تهران. (ج4) : ...
  • زاهدی، ا. (1373). واژه نامه گیاهی. انتشارات دانشگاه تهران. ص ...
  • نمایش کامل مراجع