تاثیر وزنهای مختلف پیاز خوراکی (Allium cepa L.) بر تولید بذر

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 884

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_439

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

تاثیر وزنهای مختلف غده پیاز خوراکی (Allium cepa L.)، رقم وایت اسپانیش براجزای عملکرد و تولید بذر مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق سال 86-1385 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده های کشاورزی دانشگاه گرگان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمار ها شامل شش اندازه مختلف پیاز (کمتر از 5 و 10-5 و 15-10 و 20-15 و 25-20 و 30-25 گرم) بود. در طی رویش پیازها، خصوصیات مورفولوژیکی و سپس صفات مربوط به گلدهی آنها ثبت شد. پس از برداشت بذور، وزن هزاردانه، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، یکنواختی جوانه زنی، طول گیاهچه، تعداد گیاهچه جوانه زده نرمال، وزن خشک گیاهچه، هدایت الکتریکی بذور اندازه گیری شد. همچنین میزان نشاسته در مخلوط بذور تیمارها تعیین گردید. نتایج نشان دادند بین تیمارها از لحاظ خصوصیات مورفولوژیکی، وزن هزار دانه، وزن خشک گیاهچه، تعداد جوانه های نرمال و سرعت جوانه زنی در سطح 1درصد و یکنواختی جوانه زنی در سطح 5 درصد اختلاف معنی دار وجود دارد. این بررسی مشخص نمود که پیازهای کوچکتر علیرغم تولید مقدار کمتری بذر، بذور درشت تری به وجود می آورند که با توجه به اهمیت زیاد کیفیت بذر در کشت این گیاه، کشت پیازهای کوچکتر با فواصل کمتر به منظور تولید بذر پیاز به زارعان توصیه می شود.

Keywords:

پیاز خوراکی (Allium cepa L) , تولید بذر , وزن غده

Authors

آمنه سلیمانی

دانشجویان کارشناسی باغبانی

منصوره حاتمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه تهران

فرشید اکرم قادری

دانشجوی دکتری زراعت

کامبیز مشایخی

استادیار گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - کوچکی، ع . سرمدنیا، غ، 138. فیزیولوژی گیاهان زراعی ...
  • -Nourai, A.H. 1984. View of research on onion (Allium cepa ...
  • نمایش کامل مراجع