کاهش تنش خشکی در پرتقال تامسو نناول با استفاده از ترکیبات حاوی اسی دهای آمینه

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,337

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_571

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

خشکی یکی از مهمترین تنش های غیرزنده می باشد که هرساله خسارت های زیادی به محصولات باغی از جمله مرکبات در جهان و بالاخص ایران وارد می نماید. از راه های مقابله با خشکی می توان به استفاده از ارقام و پایه های متحمل به خشکی و یا کاربرد برخی ترکیبات شیمیایی مانند زیست محرک ها ی حاوی اسیدآمینه های آزاد اشاره نمود. در این تحقیق به منظور افزایش تحمل به خشکی در تامسون پیوندی روی پایه پونسیروس، از زیست محرک آمینول فورته استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با ترکیبی از 4 غلظت آمینول فورته (صفر (شاهد)، 0/2% و 0/35% و 0/5%) در 3 تکرار (هر تکرار 3 نهال) روی پرتقال تامسون به مرحله اجرا درآمد. بعد از سه مرحله محلول پاشی به فواصل زمانی هر 10 روز یکبار، اعمال یک دوره خشکی یکسان برای همه نهال ها در گلخانه انجام شد. پس از اعمال تنش کم آبی، صفاتی همچون میزان قندهای احیا کننده، آنزیم مالون دآلدئید برگ ها، وزن خشک و تر برگ با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر، روی تیمارهای مختلف و شاهد پس از تنش خشکی مورد آزمایش قرار گرفت. داده ها پس از تجزیه آماری با نرم افزار آماری SAS مورد مقایسه قرار گرفتند. طبق نتایج بدست آمده میزان قند، مالون دآلدئید همچنین میزان وزن خشک و تر همگی معنی دار شدند.

Authors

سمانه راهب

محقق موسسه تحقیقات مرکبات کشور

بهروز گلعین

هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

مرتضی مبلغی

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ایران نژاد، حمید و ن، شهبازیان.1384. مقاومت گیاهان زراعی به ...
  • Singh, S.2001 .Citrus .Internationl Book Distribution company. ...
  • نمایش کامل مراجع