بررسی اثر تغییرات فصلی بر فعالیت آنتیاکسیدانی آنزیمها در سه گونه مرکبات شمال

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 694

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_623

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

اندازهگیری سطوحآنتیاکسیدانها و پروتئینها در دماهای مختلف (درفصول مختلف)، شاخصی برای ارزیابی ارقام و تبیین الگوی رفتاری آنها نسبت به تغییرات دما خواهد بود. در این پژوهش تغییرات آنزیمهای آنتیاکسیدانی برگهای سه گونه مرکبات شمال ایران در چهار فصل سال در قالب طرح کرتهای خرده شده مورد بررسی قرارگرفت. برگهای نارنج، لیموشیرین و نارنگی ساتسوما (انشو) درماههای اردیبهشت، مرداد، آبان و بهمن بترتیب در دامنههای دمایی 15-12 و 30-27 و 18-15 و 5-2 درجه سانتیگراد برداشت شدند. سپس آنزیمهای کاتالاز، پراکسیداز، آنتیاکسیدان کل و نیز پروتئین کل آنها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که در نمونههای فصل پائیز از هر سه گونه میزان کاتالاز، پراکسیداز، ظرفیت آنتیاکسیدانی و پروتئین کل نسبت به سایر فصول همان گونهها بطور معنیداری بالاتر بود. سپس این شاخصها سیر کاهشی شدیدی را در فصل زمستان طی کرده و درفصل بهار مجددا سیر افزایشی معنیداری نشان دادند. نارنگیدارای بالاترین میزان آنزیم کاتالاز در بهمن ماه و مردادماه بود، ولی نارنج بالاترین میزان معنی دار پروتئین کل را در آبان ماه و اردیبهشت ماه نشان داد. همچنین لیموشیرین بیشترین فعالیت معنی دار پراکسیدازی و ظرفیت آنتیاکسیدانی را طی سه فصل تابستان، پائیز و زمستان داشت. بنظر میرسد که دمای فصل بهار و پائیز برای اغلب گو نه ها دمای مناسب رشد بوده وسطوح آنتی اکسیدانی و پروتئینی بالاتری نشان دادند. کاهش آنها در زمستان بسته به حساسیت این گونه ها در دماهای زیر 12 درجه سانتی گراد است.

Authors

مریم نظری

دانشجوی کارشناسی ارشدباغبانی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

رضا فتوحی قزوینی

استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

وهب جعفریان

دانشجوی دکتری بیوشیمی، دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • کافی، محمد. و همکاران.388 1.فیزیولوژی تنش‌های محیطی در گیاهان. انتشارات ...
  • Almeselmani, M., P.S .Deshmukh, R.K.Sairam, S .R.Kushwaha, T.P. S ingh. ...
  • Cao, K. F., Y. H. Guo and Z. Q. Cai. ...
  • نمایش کامل مراجع