فرهنگ به مثابه ی بستر معماری در زیباشناسی کالبدی و فضایی

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,494

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SDARIDR01_128

تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1391

Abstract:

هر جامع های با یک نوع سیستم اداره می شود و هر ایدئولوژی که بر آن حاکم باشد دارای اهدافی و خاص می باشد. وظیفه اصلی فرهنگ نمایش ایده های ذهنی است که به وسیله نمود اشکال عینی، در فرآیند این استحاله معماری شکل می گیرد. هر بنایی به عنوان جزیی از فرهنگ معماری است که یک اندیشه ذهنی را از طریق فرم ظاهری خود عینیت می بخشد. با پا گرفتن فرهنگ، نظامی پیدا می شود که در صدد ایجاد تعادلی بین خواسته های فردی و خواسته های اجتماعی می باشد.معماری ترکیبی از دانش و هنر است که باعث شده که معماری همیشه بین دو قطب تعقل و احساس درآمد ورفت باشد. معماری تحت تأثیر ایدئولوژی حاکم بر جامعه گاه دچار تغییراتی می شود که در نتیجه سبک معماری متناسب با آن تغییرات را شکل می اغلب سعی می شود به این بهانه که این ساختمان ها را فقط بر اساس عملکرد .« معماری نظمی معنوی است که در ساختمانها تجسم یافته است » . گیرد ساخته شوند اما چنین اقدامی کمتر صورت می گیردو فراموش می شود که هر ساختمانی برای کاربردی ساخته م یشود. معماری ای که تنها با تاکید بر نفس معماری اجرا شوداصلاً وجود ندارد. بنابراین هر ساختمان یک شاهد فرهنگی است چه دارای مفهوم خوب باشد چه مفهوم بد آن. انسان از محیطی که دوروبر خودش ساخته است تابع فرهنگ است، ولی اغلب به این مطلب توجه کافی نم یشود. هر فرهنگی بازتاب سیستم ارزشی یک نظام اجتماعی است. در مفهوم جامع کلام م یتوان گفت که دانش و هنر مظاهر این بازنمایی هستند. در حالی که دانش در جهتی شدیداً عقلانی گام برم یدارد و تنها با شعور انسان سروکار دارد، هنر چیزی است ادراکی که با احساس سروکار دارد. معماری ترکیبی از دانش و هنر است که باعث شده که معماری همیشه بین دو قطب تعقل و احساس درآمد و رفت باشد. معماری تحت تأثیر ایدئولوژی حاکم بر جامعه گاه دچار تغییراتی می شود که در نتیجه سبک معماری متناسب با آن تغییرات را شکل می گیرد.

Authors

حامد نوری نژاد

کارشناسی ارشد مرمت واحیای بناها و باف تهای تاریخی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر،

معصومه نوری نژاد

کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور استان ایلام

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • گروتر، یورگ کورت، (1386) _ زیبایی شناسی در معماری _ ...
  • -شیخ زین الدین، حسین، (1386)، فرم در معمای . ...
  • -تامپسون، ونتورت، (1945)، در باره رشد فرم، کمبریج _ ...
  • آرنهایم، رادلف، (1845) هنر و ادراکات بصری، لندن _ ...
  • سائوسمارز، مائوریس _ (1873) _ طراحی پایه _ پویایی فرم، ...
  • -گورگ فریدریش ویلهم هگل، (1967)، مبانی زیباشناختی _ مونیخ _ ...
  • فلامکی، محمد منصور، (1382)، ریشه ها و گرایش های نظری ...
  • -آشوری، داریوش، (1381)، تعریف ها و مفهوم فرهنگ چاپ دوم ...
  • Rapoport . Amos _ A. Hous Form and Culture _ ...
  • نمایش کامل مراجع