بهینه سازی فرآیند تولید قرص فشرده گوجه فرنگی بر مبنای ویژگی‎های فیزیکی، مکانیکی و حرارتی در شرایط هوای گرم با پیش تیمار مایکروویو

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 110

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IFST-16-1_003

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402

Abstract:

در این پژوهش اثر متغیرهای خشک کردن به شیوه هوای گرم با اعمال پیش تیمار مایکروویو شامل دمای هوا، سرعت هوا و مدت زمان مایکروویو بر ویژگی های فیزیکی (چروکیدگی و چگالی واحد)، مکانیکی (مقاومت به نفوذ) و حرارتی (ضریب انتشار موثر رطوبت و انرژی مصرفی خشک کردن) قرص فشرده تولید شده از پودر گوجه فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند خشک کردن نمونه ها در پنج سطح دمایی ۴۰، ۵۰، ۶۰، ۷۰ و °C۸۰، پنج سطح سرعت هوا ۵/۰، ۱، ۵/۱، ۲ و m/s ۵/۲ و پنج زمان مختلف فرآیند مایکروویو صفر (بدون اعمال مایکروویو)، ۴، ۸، ۱۲ و s ۱۶ در توان ثابت W ۹۰ صورت گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده ها و بهینه سازی فرآیند خشک کردن با استفاده از روش سطح پاسخ انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از پیش­تیمار مایکروویو سبب کاهش زمان خشک کردن و انرژی مصرفی آن و همچنین اثر معنی­داری بر بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی قرص­های فشرده تولید شده داشت. افزایش دمای هوای خشک کردن بر ضریب انتشار موثر رطوبت و چروکیدگی اثر مثبت و بر انرژی ویژه مصرفی خشک کردن، مقاومت به نفوذ و بر چگالی واحد اثر منفی داشت. با افزایش مدت زمان مایکروویو مقدار ضریب انتشار موثر رطوبت افزایش و با کاهش آن مقدار چروکیدگی محصول کاهش یافت. نقطه بهینه خشک کردن قرص فشرده تولید شده از پودر گوجه فرنگی در دمای °C۵۰، سرعت هوا m/s ۱ و مدت زمان مایکروویو s ۴ به دست آمد. خشک کردن تحت شرایط کمترین دما (°C۴۰) وکمترین زمان مایکروویو (s ۴) سبب بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی قرص فشرده گردید.

Keywords:

Authors

منوچهر رشیدی

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.

رضا امیری چایجان

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.

علی قاسمی

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :