تشخص محله و احساس طرد اجتماعی (مطالعه موردی شهر پاکدشت)
Publish place: Social Welfare Quarterly، Vol: 15، Issue: 59
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 140
This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_REFA-15-59_004
Index date: 4 December 2023
تشخص محله و احساس طرد اجتماعی (مطالعه موردی شهر پاکدشت) abstract
مقدمه: سکونتگاههای خودروی اقماری در حومه کلان شهرها با مجموعهای از مسائل مواجه اند که فقط به موضوعات کالبدی آن ختم نشده بلکه به معضلات اجتماعی و فرهنگی نیز مربوط میشود. پیامد این وضعیت کنارهگیری افراد ساکن از جریان اصلی جامعه است که در همین ر استا، مقاله حاضر به بررسی رابطه میان ویژگیهای فیزیکی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این سکونتگاهها و "احساس طرد اجتماعی" میپردازد.
روش: در پژوهش حاضر از روش پیمایش و تکنیک پرسشنامه استفاده شده و اطلاعات لازم برای این تحقیق از طریق نمونهگیری خوشه ای چندمرحله ای و مصاحبه با ۳۰۰ نفر از جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله مساعدترین محلات تا محلات کمتر مساعد شهر پاکدشت جمع آوری شده است.
یافته ها: ارزیابی جوانان ساکن در پاکدشت از تشخص محل سکونتشان «نسبتا نامناسب» است. همچنین در ارزیابی «تشخص محله ای»، نقش مولفههای اجتماعی و فرهنگی نسبت به ارزشهای فیزیکی و اقتصادی بیشتر بوده به گونه ای که بیش از نیمی از پاسخگویان، دارای احساس داغ خوردگی محله ای بوده و از طرد اجتماعی و روانی رنج میبردهاند.
بحث: نتایج حاکی است، مولفهای که به طور مستقیم منجر به احساس طرد اجتماعی میشود، ارزیابی جوانان از تشخص محله ای نیست؛ بلکه این ارزیابی، زمانی که با احساس داغننگی که افراد نسبت به محلاتشان دارند همراه شود تاثیرگذار میشود. بنابراین، مهم آن داغ ننگی است که افراد از جانب دیگران احساس میکنند؛ داغ ننگی که عمیقا تحقیرکننده است
تشخص محله و احساس طرد اجتماعی (مطالعه موردی شهر پاکدشت) Keywords:
: Feelings of exclusion (voluntary) social , Feelings of stigma , Presence of neighborhoods , : ارزیابی تشخص محله ای , احساس داغ ننگ , احساس طرد (ارادی) اجتماعی
تشخص محله و احساس طرد اجتماعی (مطالعه موردی شهر پاکدشت) authors
Mansoore Aazam Azadehei
دانشگاه الزهرا
Afsane Khaje Salehani
دانشگاه الزهرا
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :