سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر آلودگی فلزات سنگین ناشی از فعالیتهای نفتی درخلیج فارس بر روی رسوبات کربناته بستر دریا

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,249

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICOPMAS10_116

Index date: 22 February 2013

بررسی اثر آلودگی فلزات سنگین ناشی از فعالیتهای نفتی درخلیج فارس بر روی رسوبات کربناته بستر دریا abstract

خلیج فارس یک حوضه رسوبی درون قارهای تکتونیکی است که 40 % تجارت نفت و گاز دنیا در این حوضه رسوبی انجام میگیرد و منبع سرشارنفت و گاز است. وسعت خلیج فارس حدود 236000 کیلومتر مربع است ، این خلیج یکی از بزرگترین زیستگاههای موجودات دریایی مانندمرجانها، اسفنجها، خرچنگها، ماهیها، دوکفهایها، اسکافوپوداها، سفالوپوداها، فرامینیفرها، اکینودرم، استراکودا، بریوزوآها میباشد، که بعضی ازاین جانداران در رسوبات بستر خلیج فارس زندگی میکنند و آثار بعضی دیگر نیز در رسوبات موجود میباشد. این تحقیق به منظور شناسایی تاثیرفیلترهای نفتی، دکلهای حفاری، کشتیهایی که در این حوضه رفت و آمد میکنند بر روی رسوبات بستر صورت پذیرفت. در این مطالعه از تعداد 240 نمونه رسوب سطحی دانهبندی شده در مدیریت زمین شناسی دریایی، در شش فراکسیون 63،125،250،500،1000 و2000 میکرون استفاده شد و اجزائ تشکیل دهنده رسوبات، مورفوسکوپی و مورفومتری با میکروسکوپ بیناکولار و در مواردی مطالعه با میکروسکوپ الکترونی انجام شد، همچنین تجزیه شیمیایی در مواردی خاص به روشICPصورت پذیرفت، تعیین درصد مواد آلی توسط دستگاهRock Evalانجام شد. نتایج حاکی از آن است که در اثر آلودگی آب خلیج فارس، محیط زیست جانداران به خطر افتاده، جذب آلودگیها توسط پوست ه جانداران ،رنگ پوسته را به قرمز، خاکستری و سیاه تغییر داده است. بعضی پوستهها تغییر شکل یافته تزئینات سطح خود را از دست دادهاند، همچنین وجودآلایندهها سبب تغییر رنگ در اائیدها شده است. رنگ سیاه بدلیل وجود سولفید آهن آبدار، مواد آلی و آلایندههای نفتی تشخیص داده شد . در رسوباتی که عناصر کروم، نیکل، وانادیوم و ارسنیک بالا رفته، مواد آلی نیز افزایش نشان میدهد و این نشان دهنده جذب این عناصر از آب دریا توسط ماده آلی میباشد.

بررسی اثر آلودگی فلزات سنگین ناشی از فعالیتهای نفتی درخلیج فارس بر روی رسوبات کربناته بستر دریا Keywords:

بررسی اثر آلودگی فلزات سنگین ناشی از فعالیتهای نفتی درخلیج فارس بر روی رسوبات کربناته بستر دریا authors

افسانه دهقان چناری

کارشناس، سازمان زمین شناسی

راضیه لک

استاد پژوهشکده علوم زمین، مدیر زمین شناسی دریایی، سازمان زمین شناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ 1383، زمین شناسی ایران، سازمان زمین شناسی و اکتشاف ...
آ. سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح.، 1382، جغرافیای جزایر ایرانی خلیج ...
دهقان چناری، افسانه، 1391، گزارش مرفومتری و کانی‌شناسی رسوبات خلیج‌فارس، ...
لک، ر.، چنانی، ن، بهبهانی، ر، 1391، زمین شناسی دریایی ...
سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح.، 1382، جغرافیای جزایر ایرانی خلیج فارس(لاوان)، ...
Ghazban, F..20 07. Petroleum Geology of the Persian Gulf, Tehran ...
Peters, K. E., "Guiedlines for evaluating petroleum SOurce rock using ...
Sheppard, c., A. Price, 1992, Marine Ecology of the Arabian ...
0].Berkowitz, B., Dror, I. & Yaron, B., 20 .8, Contaminant ...
Faure, G., 1 992, Principles and application of inorganic geochemistry, ...
Hester, R. E. & Herrison, R.M., 1997, "Contaminated Land and ...
Behbahani, R., Lak, R., 2012, Study of Organic Geochemistry of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر آلودگی فلزات سنگین ناشی از فعالیتهای نفتی درخلیج فارس بر روی رسوبات کربناته بستر دریا" توسط افسانه دهقان چناری، کارشناس، سازمان زمین شناسی؛ راضیه لک، استاد پژوهشکده علوم زمین، مدیر زمین شناسی دریایی، سازمان زمین شناسی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خلیج فارس، آلایندههای نفتی، رسوب ، اائید، محیط زیست هستند. این مقاله در تاریخ 4 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1249 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خلیج فارس یک حوضه رسوبی درون قارهای تکتونیکی است که 40 % تجارت نفت و گاز دنیا در این حوضه رسوبی انجام میگیرد و منبع سرشارنفت و گاز است. وسعت خلیج فارس حدود 236000 کیلومتر مربع است ، این خلیج یکی از بزرگترین زیستگاههای موجودات دریایی مانندمرجانها، اسفنجها، خرچنگها، ماهیها، دوکفهایها، اسکافوپوداها، سفالوپوداها، فرامینیفرها، اکینودرم، استراکودا، بریوزوآها میباشد، که بعضی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر آلودگی فلزات سنگین ناشی از فعالیتهای نفتی درخلیج فارس بر روی رسوبات کربناته بستر دریا با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.