سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی آلودگیهای زیستمحیطی محدوده کانساری مس چاهمورا، جنوب شاهرود بر اساس ژئوشیمی رسوبات آبراههای

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 839

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GSI31_297

Index date: 9 March 2013

بررسی آلودگیهای زیستمحیطی محدوده کانساری مس چاهمورا، جنوب شاهرود بر اساس ژئوشیمی رسوبات آبراههای abstract

اندیس مس چاه مورا در حدود ٢٠ کیلومتری شمال بخش طرود از توابع شاهرود قرار دارد . سنگ شناسی این محدوده عمدتا شامل آندزیت می شود که این واحد آندزیتی میزبان رگه های مس دار است. کانه های موجود در رگ هها عبارتند از دیژنیت، بورنیت، کوولیت و اکسیدها و هیدروکسیدهای آهن، همچنین مگنتیت ها و کالکوپیروتیت های ارتوماگمایی نیز در مقاطع صیقلی مشاهده می شوند . نتایج حاصل از مطالعات کانی سنگین نیز حاکی از وجود کانی های مگنتیت، تیتانومگنتیت، هماتیت، لیم ونیت، پیریت اکسید شده، پیروکسن، آمفیبول، اپیدوت، الیژیست، ایلمنیت، زیرکن، آپاتیت، باریت و روتیل در رسوبات منطقه است . بررسی های صورت گرفته در منطقه شامل ن م ونه برداری ۶۵ نمونه رسوب آبراههای و آنالیز عناصر به روش ICP-OES 44 عنصری نشان می دهد که اگرچه کانه زایی صورت گرفته در رگه های مس دار تأثیر آلایندگی (بجز برای عنصر مس ) بر منطقه نداشته اند، لیکن منطقه برای عناصر کلسیم، بیسموت، کبالت، مس، آهن، نئوبیم، نیکل، روبیدیم، اورانیوم و ایتربیم ضرایب غنی شدگی بالاتر از ١ نشان می دهند و نتایج حاصل از بررسی درصد داده ه ای بزرگتر از میانگین نشان از وجود مقادیر بالاتر از استانداردهای مورد استفاده به غیر از عناصر ذکر شده، برای عناصر کروم، سرب، ، اسکاندیم، تنگستن دارد. بر اساس شاخص زمی نانباشت نیز عناصر اورانیم در درجه آلودگی ١ بیسموت و نئوبیم در درجه آلودگی ٢ قرار دارند . نت ایج حاصل از محاسبه ضریب همبستگی و نمودار دندروگرام نیز حاکی از عدم همبستگی عناصر آلاینده با عنصر مس در منطقه م یباشند.

بررسی آلودگیهای زیستمحیطی محدوده کانساری مس چاهمورا، جنوب شاهرود بر اساس ژئوشیمی رسوبات آبراههای Keywords:

بررسی آلودگیهای زیستمحیطی محدوده کانساری مس چاهمورا، جنوب شاهرود بر اساس ژئوشیمی رسوبات آبراههای authors

محمد سعیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمی نشناسی اقتصادی دانشگاه تهران

سروش مدبری

استادیار دانشکده زمین شناسی دانشگاه تهران

آرش گورابجیری پور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد

فرزانه بیاتی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمی نشناسی اقتصادی پژوهشکده سازمان زمی نشناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حسنی پاک، ع (1381) اصول اکتشافات ژئوشیمیایی.، انتشارات دانشگاه تهران. ...
هوشمندزاده، ع .، علوی نایینی، م.، حقی‌پور، ع (1357) تحول ...
1 :250000 scale Geological map of Torud (1976) Cartography by ...
Alexakis. D (2008) Geochemistry of stream sediments as a tool ...
Batley, G., Maher, W (2001) _ DDEVELOPM ENT AND APPLICATION ...
Boat- Menard, P (1979) Influence de la retime at m ...
DINELLI, E., CORTECCl , G., LUCCHINI, F., ZANTEDESC I _ ...
Kabata- Pendias, A., Mukherjee, A (2007) Trace Elements from Soik ...
3-540-3271 3-4 Springer Berlin Heidelberg New York. ...
_ MUKHERJEE , P., PUROHI T, K., SAlNI, N., KHANNA, ...
Muller, G. (1979) Schwermet alle in den Sedimenten des Rheins, ...
Rahmat Ikhchi, M (2003) 1 :100000 scale Geological map of ...
Salomons, W. and Forstner, U. (1984) Metals in the Hydrocycle. ...
Segura, R., Arancibia, V., Zuniga. MC., Pasten, P (2006) Distribution ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی آلودگیهای زیستمحیطی محدوده کانساری مس چاهمورا، جنوب شاهرود بر اساس ژئوشیمی رسوبات آبراههای" توسط محمد سعیدی، دانشجوی کارشناسی ارشد زمی نشناسی اقتصادی دانشگاه تهران؛ سروش مدبری، استادیار دانشکده زمین شناسی دانشگاه تهران؛ آرش گورابجیری پور، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ؛ فرزانه بیاتی، دانشجوی کارشناسی ارشد زمی نشناسی اقتصادی پژوهشکده سازمان زمی نشناسی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سی و یکمین همایش علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله چاهمورا، رسوبات آبراههای، کانهزایی مس، ژئوشیمی، زیستمحیطی هستند. این مقاله در تاریخ 19 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 839 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اندیس مس چاه مورا در حدود ٢٠ کیلومتری شمال بخش طرود از توابع شاهرود قرار دارد . سنگ شناسی این محدوده عمدتا شامل آندزیت می شود که این واحد آندزیتی میزبان رگه های مس دار است. کانه های موجود در رگ هها عبارتند از دیژنیت، بورنیت، کوولیت و اکسیدها و هیدروکسیدهای آهن، همچنین مگنتیت ها و کالکوپیروتیت های ارتوماگمایی نیز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی آلودگیهای زیستمحیطی محدوده کانساری مس چاهمورا، جنوب شاهرود بر اساس ژئوشیمی رسوبات آبراههای با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.