تاثیر بانکداری اسلامی بر رشد اقتصادی
Publish place: Islamic Economics and Banking، Vol: 3، Issue: 7
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 215
This Paper With 34 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIEA-3-7_001
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
Abstract:
چکیده
در جهان امروز بانکداری اسلامی توانسته است خود را به عنوان یک سیستم مالی مقتدر مطرح کند. اکنون در بسیاری از کشورها، اعم از مسلمان و غیرمسلمان، نه تنها بانکداری و مالیه اسلامی در کنار نظام بانکی متداول در حال فعالیت است، بلکه در برخی موارد نیز پیشرو بوده است. در این مقاله به دنبال معرفی بانکداری اسلامی و بررسی تاثیر آن بر رشد و توسعه اقتصادی در حوزه مباحث نظری هستیم. پژوهش حاضر ابتدا به صورت اجمالی به بیان ویژگیهای اصلی بانکداری اسلامی میپردازد و مزایای در اختیار داشتن این ویژگیها و علاوه بر آن ابزارهای کلیدی بانکداری اسلامی را معرفی میکند. سپس در زمینههایی نظیر کارایی، ثبات، خطرات اخلاقی و کاهش فقر بانکهای اسلامی را با بانکهای متعارف مقایسه میکنیم. نتایج پژوهش نشان میدهد که مطالعات قبلی از این فرضیه که بانکداری اسلامی یک کانال اصلی برای رشد اقتصادی است حمایت میکنند. در وهله اول به نظر میرسد که مزایای حاصل از بانکداری اسلامی، رشد اقتصادی بیشتری را نسبت به بانکداری متعارف نوید میدهد؛ و از سوی دیگر، بهطور کلی میتوان گفت یک محیط اقتصادی اسلامی که به جای استفاده از بهره، به میزان مناسب از عقدهای مشارکتی و مبادلهای استفاده میکند، به علل گوناگون میتواند پیشرفت و توسعه اقتصادی بیشتری را در پی داشته باشد و با بحرانهای کمتر و کوتاهتری روبهرو شود. البته نمیتوان با قاطعیت تمام، بانکداری اسلامی را در کلیه شرایط زمینهساز توسعه قلمداد نمود. احتمالا در مواردی که به آنها در متن مقاله اشاره شده است التزام به بانکداری اسلامی میتواند موجب کندی حرکت توسعه گردد. یکی از پیامدهای این مطالعه برای سیاست این است که بانکداری اسلامی به ثبات اقتصاد کلان، هم برای کشورهای توسعهیافته و هم برای کشورهای در حال توسعه کمک میکند.
Keywords:
Keywords: Islamic Banking on Economic Growth. , واژگان کلیدی: رشد اقتصادی بانکداری اسلامی , توسعه اقتصادی بانکداری اسلامی , مالیه اسلامی
Authors
رضا اکبریان
دانشیار بخش اقتصاد دانشگاه شیراز
خدیجه جوکار
کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه شیراز(نویسنده مسئول)
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :